Νέα εξέλιξη: Ο Πρόεδρος Τραμπ εξετάζει το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων στο Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Αν και λακωνικός, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ,  Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας άμυνας S-400.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, γερουσιαστές φίλα προσκείμενοι προς τον κ. Τραμπ προτίθενται να καταθέσουν σχέδιο νόμου με το οποίο θα εξαναγκάζεται ο Αμερικανός πρόεδρος για να επιβάλει τις κυρώσεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι παρότι η διαδικασία εξέτασης του ζητήματος συνεχίζεται, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

«Το εξετάζουμε, δεν θα κάνω οποιαδήποτε σχόλια για οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αποφάσεις, όμως το εξετάζουμε», δήλωσε ο Μνούτσιν στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, όταν ερωτήθηκε αν το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τέτοιες κυρώσεις. Δεν διευκρίνισε ποιοι θα μπορούσαν να είναι ενδεχομένως οι στόχοι των κυρώσεων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη η ιστοσελίδα μας Hellas Journal το Κογκρέσο πιέζει ασφυκτικά και στστηματικά τον πρόεδρο Τραμπ για επιβάλλει τις κυρώσεις. Τις κυρώσεις προβλέπουν πέντε τουλάχιστον νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο σε συνεργασία με το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν συγκρουστεί για την αγορά του συστήματος S-400, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι δεν είναι συμβατό με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ και αποτελεί απειλή για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 της Lockheed Martin.

Με πληροφορίες από Reuters, Hellas Journal, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επανήλθε το Κογκρέσο και απαιτεί από τον Τραμπ κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: