Μητσοτάκης στην Ομογένεια: Ευχαριστώ που βάζατε πάντα την πατρίδα πάνω από τα κόμματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρος Πατρίδης” στην Αστόρια. Φωτογραφία Hellas Journal.




«Αισθάνομαι ένας από εσάς και θέλω να με αισθάνετε κι εσείς δικό σας άνθρωπο». Με αυτή την αποστροφή άρχισε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αστόρια το βράδυ της Τετάρτης, στην πρώτη ανοιχτή ομιλία Έλληνα Πρωθυπουργού από το 2000 στην καρδιά του Ελληνισμού των Αμερικής.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν, είστε, και θα είστε δίπλα στην πατρίδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης για τον ομιλητή και όσους κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρος Πατρίδης. «Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί πάντα βάζετε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από κόμματα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά. Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από τους 700 και πλέον παρευρισκόμενους στην αίθουσα. «Θα νομοθετήσουμε την επιστολική ψήφο με βάση τους υφιστάμενους εκλογικούς καταλόγους» σημείωσε ο κ Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «απάτη» την πρόταση που ακούστηκε από κάποια κόμματα η ψήφος των ομογενών να μην προσμετράται κανονικά αλλά μόνο για την εκλογή τριών από τους 300 βουλευτές.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Αστόρια. Φωτογραφία Hellas Journal.

Για την Κύπρο

«Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας επίσης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική μας έχει ένα σκοπό. Την ανόρθωση της χώρας. Την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, μιας χώρας που πατάει γερά στα πόδια της». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν, η αισιόδοξη Ελλάδα ανοίγει και πάλι τα φτερά της στον κόσμο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες της Αστόρια και παντού στον κόσμο διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι «Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος». Η από στήθους ομιλία ολοκληρώθηκε με τα παρακάτω λόγια του Πρωθυπουργού:

«Γνωρίζω ότι κάνατε την Αμερική το νέο σας σπίτι αλλά ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς σας είναι πίσω στην πατρίδα. Και κάθε φορά που κοιτάζει κανείς τη γαλανόλευκη μακριά από την Ελλάδα ξέρω ότι το γαλάζιο της είναι πιο έντονο».

Ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας συμφώνησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: