Μητσοτάκης σε Ράμα: H ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνάει μέσα από την ελληνική μειονότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, στα Ηνωμένα Έθνη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Αλβανίας Έντι Ράμα. Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ράμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντούκε στη Νέα Υόρκη: Στο “μενού” οικονομία, πολιτισμός, εμπόριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: