Αλλάζει ο τρόπος που θα ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Μέσα στον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα έχει την τελική της πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικός σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Όπως τόνισε, για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

«Ενημερώνουμε τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και όταν θα έλθει η ώρα θα τους ενημερώσουμε και για την απόφαση της Βουλής να τους διευκολύνει να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που κατοικούν. Μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal