Μεγάλη εμφάνιση Ολυμπιακού με Τότεναμ: Με 2-2 κέρδισε τον πρώτο πόντο στο Champions League

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Γκιγιέρμε (Α) κατά του Λούκας Μόουρα (Κ) της Τότεναμ στο πλαίσιο του αγώνα Ολυμπιακός-Τότεναμ στο UEFA Champions League στο στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς, Ελλάδα, Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, YANNIS KOLESIDIS




Τον πρώτο του βαθμό στο Champions League πήρε ο Ολυμπιακός που ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη φιναλίστ του περσινού τελικού της διοργάνωσης, Τότεναμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 (26′ πεν, Κέιν, 30′ Μόουρα), δεν τα παράτησαν. Έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και μείωσαν αρχικά στο 44′ με τον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 54′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι στο 19′ με τον Γκερέρο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έλεγχαν το ρυθμό.

  • Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλο πάθος και δεν έδωσε χώρους στην Τότεναμ να πιέσει και να γίνει απειλητική. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν άριστα διαβασμένοι και στημένοι στο γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 25′ οι Άγγλοι δεν είχαν πατήσει καν την περιοχή του Σα.

Στην αντίπερα όχθη οι Πειραιώτες με άψογη κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γιορίς. Με αποκορύφωμα αυτή στο 19′ όπου το σουτ του Γκερέρο σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκιγιέρμε από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0.

  • Στο 25′ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μεριά ανέτρεψε τον Κέιν και ο διαιτητής Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο αρχηγός των Άγγλων δεν αστόχησε κι έκανε το 0-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι Πετεινοί σημείωσαν και δεύτερο τέρμα. Στο 30′ ο Μόουρα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ποντένσε βγήκε στη κόντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γιορίς έκανε το 1-2 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το γκολ του Ποντένσε έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού που μπήκαν παθιασμένοι στο γήπεδο και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 54′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος. Στο 65′ η Τότεναμ απείλησε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση, αλλά το σουτ του Ντελε Άλι έδιωξε σωτήρια ο Σα.

Διαιτητής: Ρόκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκιγιέρμε – Γουίνκς

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (68′ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89′ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (68′ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν,Άλι (73′ Σον), Κέιν, Μόουρα (76′ Λαμέλα).

Μαρινάκης: «Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ, μήπως σκεφτούμε κάτι παρόμοιο… »

Την ικανοποίηση του από την ισοπαλία, απέναντι στην Τότεναμ, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον «ισχυρό άνδρα» των «ερυθρόλευκων» να επικεντρώνεται και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του… «Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο… Κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα».

«Σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή, μία ομάδα αξίας ενός δις. Μόνο το σέντερ φορ της Τότεναμ ο Κέιν κοστίζει δυο φορές όσο η ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει ότι σήμερα κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση.

Αν δούμε τα στατιστικά και δούμε τις φάσεις ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχαμε κερδίσει σήμερα. Έδειξε ότι η ομάδα είχε ψυχικά αποθέματα. Το να δημιουργείς, να βρίσκεσαι πίσω με 2-0 και να έχεις δοκάρια φάσεις, γκολ κάτι σημαίνει.

Παίζαμε με μια ομάδα με παίκτες καταξιωμένους, με διεθνείς παίκτες, είμαστε ευχαριστημένοι. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα έχε σιγουριά δεν το βάζει κάτω. Είμαι ευχαριστημένος», είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για το όραμα του:

«Εγώ τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από μικρό παιδί, αυτό που με στεναχωρούσε ήταν οι πορείες στην Ευρώπη, όταν έβλεπα τον κόσμο να ταξιδεύει – έχω ταξιδέψει παντού με τον Ολυμπιακό – και να φεύγει πικραμένος.

Όταν αγόρασα τις μετοχές της ομάδας υποσχέθηκα δύο πράγματα. Το ένα είναι να είναι αυτάρκης ο Ολυμπιακός και δημιουργήσει περιουσία και το έκανα. Το δεύτερο να είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και το είδατε σήμερα».

Στη συνέχεια, πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαι προβληματισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο… γιατί κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο.

Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα. Χαρούμενος είμαι αλλά και προβληματισμένος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Η παρουσία του κόσμου δεν είναι κάτι νέο, είναι κάτι μεγαλειώδες».

Τέλος, σχολιάζοντας το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Αυτό τους είπα πριν να συγκεντρωθούν και να νικήσουν. Να παίξει η ομάδα σοβαρά και δυνατά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
18/09/2019

Απόψε Τετάρτη η “πρώτη” στο CL για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην περσινή φιναλίστ Τότεναμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: