Ο Ελπιδοφόρος συζήτησε με τον Ερντογάν για τις μειονότητες στην Τουρκία και την …Ελλάδα!

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία, πηγή, @Elpidophoros
Τη σημασία της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο συνεργάτης του κ. Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα και την Τουρκία. Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η αναγκαιότητα της αναστήλωσης του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Τέλος, ο κ. Ελπιδοφόρος ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο για το έργο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τον κ. Ερντογάν να απευθύνει πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο για να τον επισκεφτεί κατά την επόμενη επίσκεψη του στην Τουρκία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο δικαίωμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συζητά με τον Ερντογάν για “μειονότητες” στην Ελλάδα!

Πρόταση Κουμουτσάκου για ασυνόδευτα ανήλικα στη UNICEF: Και συνάντηση με Ελπιδιφόρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal