Κύπριος και Έλληνας στους 100 νέους που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα

Οι 100 νέοι που έλαβαν το “Πράσινο Εισιτήριο – Green Ticket” του ΟΗΕ, επελέγησαν από μία ομάδα περισσότερων από 7000 νέων από 18 – 29 ετών με κριτήριο τη δέσμευσή τους και τις δράσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής . ΚΥΠΕ




Ο Αλέξανδρος Νικολάου από την Κύπρο και ο Σταμάτης Ψαρουδάκης από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους εκατό νέους από όλον τον κόσμο που πήραν το “Πράσινο Εισιτήριο” από τα Ηνωμένα Έθνη και θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Νεολαίας για το Κλίμα.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), εκατό νέοι και νέες από όλο τον κόσμο, πρωταθλητές της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, επελέγησαν και θα λάβουν την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για να συμμετάσχουν στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Νεολαίας για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν νέοι ηγέτες που θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε διεθνές επίπεδο και θα συζητήσουν απευθείας με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το καθοριστικό αυτό ζήτημα της εποχής μας. Οι νέοι ηγέτες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της Συνόδου των νέων στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Δράση, που έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, επίσης στη Νέα Υόρκη.

Οι 100 νέοι που έλαβαν το “Πράσινο Εισιτήριο – Green Ticket” του ΟΗΕ, επελέγησαν από μία ομάδα περισσότερων από 7000 νέων από 18 – 29 ετών με κριτήριο τη δέσμευσή τους και τις δράσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής . Ανάμεσα στους 100 που έλαβαν το “Πράσινο Εισιτήριο – Green Ticket” και θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη είναι και ο Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Αλέξανδρος Νικολάου από την Κύπρο και ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταμάτης Ψαρουδάκης από την Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνεχάρη τους εκατό νέους, κάνοντας έκκληση στους νέους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο διαδικτυακά και να γίνουν οι οδηγοί της κλιματικής δράσης στις χώρες τους. Οι νέοι άνθρωποι ανοίγουν το δρόμο για την κλιματική δράση, είπε η απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ για τη Νεολαία Jayathma Wickramanayake. “Η Σύνοδος Νεολαίας για το Κλίμα θα αποτελέσει την ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα για νέους ηγέτες από όλο τον κόσμο να πάρουν τη θέση που τους αξίζει και να δημιουργήσουν θετικές λύσεις για το κλίμα.” Στη Σύνοδο Κορυφής της Νεολαίας για το Κλίμα θα συμμετάσχουν νέοι ακτιβιστές, καινοτόμοι, επιχειρηματίες και φορείς αλλαγής που συμμετέχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ελλάδα/Αθήνα
19/09/2019

Ποινικά αδικήματα πίσω από το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη σε πάρτι στους Τρούλλους;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: