Κυπριακό: Τρίτος γύρος συναντήσεων της Λουτ, ενώ συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κα Τζέιν Χολ Λουτ. ΚΥΠΕ,ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Τρίτο γύρο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, έχει σήμερα η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αναχώρησε από το Προεδρικό μετά από την συνάντηση που είχε στις 9.30 το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα. Από τις 10, εξάλλου, συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο Εθνικό συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλουρης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη συνεδρία του Εθνικού συμμετέχουν ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Στο Προεδρικό βρίσκονται επίσης από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

  • Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε δηλώσει μετά τη δεύτερη συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψής της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, πως φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες, το έδαφος, για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς.

Είπε ακόμη πως γίνεται αντιληπτό ότι η κ. Λουτ θα έχει στη συνέχεια διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, “γι’ αυτό και δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν αν τυχόν η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες επεμβάσεις και τα όσα εξυφαίνονται στο ζήτημα της Αμμοχώστου”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/09/2019

Προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη για την Αμμόχωστο εξετάζει η Λευκωσία: Το μήνυμα Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: