Κρίσιμη συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο: Παρακολουθήστε live τις ραγδαίες εξελίξεις

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Λονδίνο, Βρετανία. EPA, UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT, HANDOUT




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Βρετανία, όπου ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να χάνει τη δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενόψει του Brexit, ενώ κανείς δε μπορεί πλέον να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση έχασε και επισήμως την οριακή της πλειοψηφία, καθώς ο “αντάρτης” βουλευτής των Συντηρητικών Φίλιπ Λι αποφάσισε να ενταχθεί στο φιλοευρωπαϊκό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα.

  • Η απώλεια της δεδηλωμένης διεφάνη αμέσως μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, καθώς σημαντική μερίδα βουλευτών του συντηρητικού κόμματος διαφώνησαν ευθέως με τις επιλογές του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, επιμένοντας στην ψήφιση νόμου που θα του στερεί τη δυνατότητα του No deal brexit.

Όπως είναι προφανές, στο χρόνο που απομένει ως τις 31 Οκτωβρίου και στο σημείο που βρίσκονται οι συζητήσεις με τις Βρυξέλλες, είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει συμφωνία ως το τέλος του επόμενου μήνα. Και σύμφωνα με τις εμμονικές εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον αυτό σημαίνει μόνο άτακτο brexit. Πρόκειται για μια εξέλιξη που όχι μόνο διχάζει βαθιά τους Βρετανούς αλλά και τρομάζει τις αγορές που σήμερα έριξαν τη λίρα σε χαμηλά τριετίας.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του βρετανικού Κοινοβουλίου:

O εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ δίνει τη χαριστική βολή στον Μπόρις Τζόνσον…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: