Κουνάνε το δάχτυλο στην ΕΕ οι Τούρκοι: Δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, κομπάζει ο Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ. Photo via Twitter, @omerrcelik




Λόγο για ‘αλληλεγγύη γειτονιάς’ έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας ότι η στάση αυτή δεν συνάδει με τις αξίες της ΕΕ.

Σε συνέντευξη τύπου έπειτα από συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “στις 30 Αυγούστου το Ορούτς Ρέις έφτασε στην Αττάλεια και θα συμμετάσχει στις εργασίες ανατολικής Μεσογείου”.

  • Σημείωσε πως η πρόταση της τ/κ πλευράς για ίδρυση κοινής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες που υποβλήθηκε στις 13 Ιουλίου απορρίφθηκε από την ε/κ πλευρά και πρόσθεσε πως “η ε/κ διοίκηση”, κατά την έκφρασή του, “κάνει δηλώσεις προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης των εγγυήσεων της Τουρκίας οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια των αδελφών μας της ‘τδβκ’ και αποτελούν εγγύηση στα δικαιώματα και συμφέροντά τους”.
  • “Την ίδια στιγμή δεν διστάζουν μονομερώς να κάνουν βήματα τα οποία πλήττουν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’. Αν πραγματικά αυτό που σκέφτονται είναι να εκμεταλλευτούν αυτές τις πηγές για ολόκληρο το νησί, η πρώτη δουλειά που θα έκαναν θα ήταν να επιδείξουν θετική στάση στην πρόταση των ‘αρχών’ της ‘τδβκ’ για κοινή επιτροπή”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Κατηγόρησε επίσης την ΕΕ ότι στο θέμα της ανατολική Μεσογείου στηρίζει την Ελλάδα και την ε/κ πλευρά, κατά την έκφρασή του, μέσα από μια ‘αλληλεγγύη γειτονιάς’, η οποία δεν συνάδει με τις αξίες της ΕΕ. “Η ΕΕ αντί να είναι ένας μηχανισμός που κινείται με πολιτικές αξίες, κινείται περισσότερο σε αυτά τα θέματα με τη λεγόμενη χαρακτηριστική αλληλεγγύη γειτονιάς”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 03/09/2019

Συνάντηση αρχών Αμμοχώστου με Χριστοδουλίδη: Στο “τραπέζι” περίκλειστη πόλη και Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: