Κωστής Χατζηδάκης στο OPEN TV: Αυτά είναι τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ [video]

File Photo: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο περίπτερο της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV στην ΔΕΘ, μίλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για τις εξαγγελίες που θα έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει οι καταναλωτές να μην παρασύρονται και να κοιτούν συνολικότερα. Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση δέχθηκε για τα παραπάνω μέτρα, καθώς ειδικά η μείωση 50% στην έκπτωση συνέπειας επηρεάζει εκείνους που ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και επιβαρύνονται με 2,2 ευρώ τον μήνα. «Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο από αυτό το οποίο φανταζόμασταν» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης δικαιολογώντας την μείωση στην έκπτωση συνέπειας.

«Τώρα βάζουμε τις βάσεις και είiναι μια πολιτική για την οποία καλούνται να σηκώσουν πλάτη όλοι. Θα καταργήσουμε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Είναι κάποιες δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος, όπου επί ΣΥΡΙΖΑ αναγκαζόταν να πουλά η ΔΕΗ κάτω του κόστους με αποτέλεσμα να χάνει προς όφελος των ανταγωνιστών της», ανέφερε ο υπουργός.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, επειδή πάμε να σώσουμε την επιχείρηση που δουλεύουν είπαμε ότι θα πρέπει να χάσουν τα προνομιακά τιμολόγια που πληρώνουν, στα οποία οι εκπτώσεις θα μειωθούν από το 75% στο 30%», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Η περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στόχος μας να γίνει από τις καλύτερες του κόσμου [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: