Κλείσιμο των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά του Αιγαίου ζητά η γερμανική Αριστερά

File Photo: Κόσμος στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) αναφέρει πως το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) ζητά το κλείσιμο των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά του Αιγαίου.

Πολιτικοί του Die Linke ζήτησαν το κλείσιμο των καταυλισμών καταγραφής των προσφύγων στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι αναξιοπρεπείς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δήλωσαν, ασκώντας κριτική οι Κορνέλια Μόρινγκ, αναπληρώτρια επικεφαλής και εκπρόσωπος για θέματα γυναικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς και ο Μίκαελ Μπραντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους στον καταυλισμό καταγραφής της Μόριας στη Λέσβο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «η ΕΕ πρέπει να κλείσει τα hotspots στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα στην Ελλάδα και να συμφωνήσει σε μια διαφορετική στρατηγική για την υποδοχή όσων ζητούν προστασία σε συνολικά ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στον καταυλισμό της Μόριας βρίσκονται μόνο δύο ιατροί και δύο νοσοκόμες, μεταδίδονται ασθένειες και οι υποδομές καταρρέουν, παρατηρούν οι Μόρινγκ και Μπραντ.

Το DPA συμπληρώνει πως σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, στη Λέσβο βρίσκονται 11.000 μετανάστες. Περισσότεροι από 9.000 ζουν στον καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος έχει ικανότητα φιλοξενίας 3.000 ατόμων, ενώ το 42% των ατόμων είναι ανήλικοι.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τρελούς βγάζει Ελλάδα και ΕΕ ο Σοϊλού: Οι ροές Τουρκία προς Ελλάδα μειώθηκαν, υποστηρίζει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: