“Κάρφωσε” Αγγελή η Τουλουπάκη: Παρεμβάσεις στο έργο της, το στικάκι, η υπεξαίρεση εγγράφων

FILE PHOTO: Το κτίριο του Αρείου Πάγου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Επί τρεις ώρες κατέθετε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάλη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τουλουπάκη έδωσε στοιχεία για όσα καταλογίζει στην αναφορά που είχε παραδώσει στον Άρειο Πάγο, στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς εμμένοντας πως ο κ. Αγγελής δημιουργούσε προσκόμματα τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και γενικότερα στο έργο της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να είπε στον κ. Παππά πως ο επί τρεις μήνες επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας.

  • Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που αφορά τα τέλη του 2018 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2019, οπότε ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγγελλόμενη από αυτήν, υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε δύο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, πήγε συνοδεία αστυνομικού και αντέγραψε τα ηλεκτρονικά δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που φέρεται να τόνισε πως τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον κ. Αγγελή.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν έγγραφες καταθέσεις γραμματείς της Εισαγγελίας και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή.

  • Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κυρίας Τουλουπάκη, αν κράτησε αντίγραφα.

Στην κατάθεση της η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

  • Τέλος η κυρία Τουλουπάκη επιφυλασσόμενη να δώσει επιπλέον στοιχεία όταν θα κληθεί να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται για παρεμβάσεις στη δικονομική διαδικασία διερεύνησης της Novartis από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή, αναφέροντας περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παππάς θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
17/09/2019

Ανοίγει τα χαρτιά της για Novartis η Τουλουπάκη: Η κόντρα με τον Αγγελή, ο λογαριασμός πολιτικού από το FBI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: