Κάναμε υπεράνθρωπη προσπάθεια είχαμε 56 φωτιές κάθε μέρα, δηλώνει ο Χρυσοχοΐδης

File Photo: O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης κάνει δηλώσεις στον Τύπο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Θετικά αποτίμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα έως τώρα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η οποία λήγει τον επόμενο μήνα. «Κάναμε υπεράνθρωπη προσπάθεια» είπε ο υπουργός, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 84η ΔΕΘ, ενώ επισήμανε ότι «είχαμε σχεδόν 56 φωτιές κάθε μέρα» και σε αυτές τις συνθήκες δουλέψαμε καλά».

«Είχαμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα άξιο, μια Πολιτική Προστασία μπροστάρη, κι όλοι μαζί δώσαμε ένα παρών χωρίς να χάσουμε έναν άνθρωπο» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα και στην Ελληνική Αστυνομία «που εκκένωσε οργανωμένα πολλούς οικισμούς», στις Ένοπλες Δυνάμεις «με τα μηχανήματα», το Λιμενικό Σώμα «με τα σκάφη», αλλά και στην Πολιτική Προστασία για την «καθοδήγησή» της.

Ο ίδιος στάθηκε και στο «πρωτοφανές φαινόμενο» του «τυφώνα» που χτύπησε τον περασμένο Ιούλιο την Χαλκιδική. «Ήταν έξω και πέρα από κάθε φαντασία. Δεν είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο στον τόπο. Κι όμως, πλέον συμβαίνουν, είναι μπροστά μας κάθε μέρα κι έχουμε χρέος να τα αντιμετωπίσουμε» σημείωσε στην ομιλία του, τονίζοντας την ανάγκη της πρόληψης και της εκπαίδευσης, καθώς και της οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας.

«Γίνεται μία σπουδαία δουλειά κι έχουν υπάρξει σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί πρέπει να οργανώσουμε περαιτέρω την Πολιτική Προστασίας, ώστε να γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίο θα συγκροτηθούν όλες οι δυνάμεις που συνδέονται με τη διαχείριση των κρίσεων» είπε.

Ξεχωριστή μνεία έκανε στους πυροσβέστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, λέγοντας ότι είναι χρέος και καθήκον μας να τιμούμε αυτά τα θύματα και να φροντίζουμε τους τραυματίες. Εξήρε δε την προσφορά της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης που «σώζει ζωές στον Όλυμπο», ενώ γνωστοποίησε ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” «με το νέο καθεστώς της Fraport» που διαχειρίζεται τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικοί και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κ.ά.

Θεσσαλονίκη – 84 η ΔΕΘ: Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος εγκαινίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Θετική η έως τώρα αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου 07/09/2019 17:42

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στόχος μας να γίνει από τις καλύτερες του κόσμου [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: