Και τώρα οι ΗΠΑ: Στην επόμενη φάση με 100άρα η εθνική μας στο μπάσκετ για την υπέρβαση

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο (Δ) απέναντι του Νεοζηλανδό Σία Λι (Α) στον αγώνα των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ναντζίνγκ, Κίνα, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, FAZRY ISMAIL




Την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε στην Κίνα η Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 103-97 σε ένα παιγνίδι που έκοψε την ανάσα και εξελίχθηκε σε… “τελικό” για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

  • Η “επίσημη αγαπημένη” έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε ένα ματς που σηματοδότησε την πορεία της στο Μουντομπάσκετ και ετοιμάζει βαλίτσες για Σενζέν φτιάχνει η εθνική με νταμπλ νταμπλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο (24π., 10ρ., 6ασ., 2κλ.). 

Η ένταση κορυφώθηκε, καθώς οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν για το μέλλον τους στη διοργάνωση, ενώ ένα φάουλ στα 30 τελευταία δευτερόλεπτα, παρά την ήδη μεγάλη διαφορά, προκάλεσε καβγά στο παρκέ με τους διαιτητές να επιβάλουν τεχνική ποινή σε Ιλί και Σλούκα, αλλά και φάουλ υπέρ του Λαρεντζάκη.

Η Ελλάδα μετά την ήττα από τη Βραζιλία μπήκε σε περιπέτειες, καθώς κινδύνευσε με πρόωρο αποκλεισμό, ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα με ένα παιγνίδι γεμάτο πείσμα και να επιτύχουν το ζητούμενο.

  • Η «γαλανόλευκη» διπλασίασε τις νίκες της στον 6ο όμιλο, 103-97, επί της Νέας Ζηλανδίας για να προκριθεί ως δεύτερη του γκρουπ της, πίσω από την αήττητη Βραζιλία, στη Β΄ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο δρόμο προς τα προημιτελικά, η εθνική θα βρει τις ΗΠΑ και την Τσεχία που απέκλεισε την Τουρκία κάνοντας την έκπληξη νωρίτερα σήμερα (5/9) στον πέμπτο όμιλο.

  • Πρώτος αντίπαλος των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου στη φάση των 16 θα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2010 και το 2014 εθνική των ΗΠΑ το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, θα αναμετρηθεί με την Τσεχία, στον ενδέκατο όμιλο.

Η Νέα Ζηλανδία που είχε κορυφαίο του Κόρεϊ Ουέμπστερ με 31 πόντους με 7/12 τρίποντα, ως τρίτη του έκτου ομίλου, αναχωρεί από τη Ναντζίνγκ για την πόλη Ντογκουάν, όπου θα διεκδικήσει μία θέση από τις 17-32, στον 15ο όμιλο, στον οποίον μετέχουν επίσης οι Τουρκία, Ιαπωνία και Μαυροβούνιο.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97

Hellas Journal με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ SPORTS

Όλα για όλα για την Εθνική μας: στις 15:00 Live streaming ο «τελικός» με τη Νέα Ζηλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: