Ήττα-αυτοκτονία για την Εθνική Ελλάδος με 79-78 από τη Βραζιλία: Τώρα ο τελικός με Νέα Ζηλανδία

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Νικ Καλάθης (Κ) κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ναντζίνγκ, Κίνα, Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, FAZRY ISMAIL




Με ένα εξαιρετικό παιγνίδι, ειδικά από την τρίτη περίοδο και έπειτα, η Εθνική Βραζιλίας κατάφερε να επικρατήσει την Εθνικής μας με 79-78 και να προκριθεί στους 16 του Μουντομπάσκετ της Κίνας στο «Gymnasium of Youth Olympic Game Sports Park», της Νανζίνγκ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Νικ Καλάθης και τα άλλα παιδιά έκαναν μια καλή προσπάθεια, όμως τα κενά στην άμυνα κατά το δεύτερο ημίχρονο κόστισαν στην Εθνική μας την πρόκριση.

  • Τα τελευταία λεπτά του παιγνιδιού έκοβαν την ανάσα, αφού σε αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την δυνατότητα να “γυρίσει” το παιγνίδι, ωστόσο η πίεση του χρόνου και η αγωνία για το αποτέλεσμα δεν κατέστησαν κάτι τέτοιο εφικτό.

Στη Νανζίνγκ «έσπασαν καρδιές», με την εθνική να προηγείται και με +17 στη δεύτερη περίοδο, να χάνει την αμυντική προσήλωσή της στο β΄ μέρος και να βλέπει την… πλάτη των Βραζιλιάνων με -7 και στο τέλος να γνωρίζει την ήττα από μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε κερδίσει φάουλ στα 2,1″ σε προσπάθεια για τρίποντο πίσω από τη γραμμή του κέντρου.

  • Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για δεύτερη φορά πρώτος σκόρερ της εθνικής, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ο Νικ Καλάθης είχε 16 πόντους με 3/8 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 13 πόντους και εννέα ο Κώστας Σλούκας με έντεκα ασίστ.

«Δήμιος» για την Ελλάδα από την καλά διαβασμένη Βραζιλία αναδείχθηκε ο έμπειρος Άντερσον Βαρεζάο με 22 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Μαρκίνιος Σόουζα, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν οι Άλεξ Γκαρσία και Λεανδρίνιο Μπαρμπόσα.

Η εθνική δίνει… τελικό για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 15:30. Η Βραζιλία, με δύο νίκες, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ SPORTS

Σκληρή μάχη της Εθνικής μας με Βραζιλία: 56-53 την τρίτη περίοδο, αποθέωση από φιλάθλους [live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: