Ιστορικό μήνυμα η συμφωνία Air Policing Αθήνας-Σκοπίων, δηλώνει ο Θοδωρής Δρίτσας

File Photo: O τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας ΑΠΕ-ΜΠΕ, Συμέλα Παντζαρτζή




Ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ισχυρό συμβολισμό και ιστορικό μήνυμα την υπογραφή Τεχνικής Συμφωνίας Αστυνόμευσης Εναέριου Χώρου (Air Policing), μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής:

«Σήμερα (30/09/2019), υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη μία εξαιρετικά σημαντική Συμφωνία, ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία. Οι Αρχηγοί των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, συνυπέγραψαν στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, Τεχνική Συμφωνία (Technical Agreement) αρωγής από τη χώρα μας, στην Αστυνόμευση του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τόσο επί της ουσίας, όσο και από τον ισχυρό συμβολισμό που έχει αυτή η Τεχνική Συμφωνία, το μήνυμα είναι ιστορικό. Με αμοιβαιότητα, δύο χώρες που μέχρι προ ολίγων μηνών διατηρούσαν ανοικτές πληγές εχθρότητας, τώρα, αναβαθμίζουν σχέσεις συνεργασίας, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια. Η αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι προφανής. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιταχύνει θετικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι όχι μόνο.

Ελπίζουμε ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δείξουν γενναιότητα και δεν θα υποβαθμίσουν, μέχρι και εξαφανίσεως, την είδηση της υπογραφής της Τεχνικής Συμφωνίας για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή.»

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: