ΗΠΑ: Τους έξι έφτασαν οι θάνατοι από μυστήρια πνευμονοπάθεια που σχετίζεται με το άτμισμα

File photo via Twitter




Μια γυναίκα στο Κάνσας είναι το έκτο κατά σειρά περιστατικό περίεργης πνευμονοπάθειας που είχε μοιραία κατάληξη και το οποίο οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συσχετίζουν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πρόκειται για γυναίκα άνω των 50 η οποία είχε ιστορικό προβλημάτων με την υγεία της, τα οποία, ωστόσο, δεν ανέφεραν οι αρχές του Κάνσας. Οπως μεταδίδει το CNN, η γυναίκα νόσησε βαριά όταν ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα συμπτώματά της επιδεινώνονταν ραγδαία. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό τί ακριβώς προϊόντα ατμίσματος χρησιμοποιούσε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας και Περιβάλλοντος του Κάνσας.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων καθώς και το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν έρευνα για την “μίνι επιδημία” πνευμονοπαθειών που, όλες τους, ωστόσο μέχρι στιγμής συσχετίζονται με το άτμισμα.

Μέχρι στιγμής πόρισμα επισήμως δεν έχει εκδοθεί για τα πιθανά αίτια.

Πάντως από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί περισσότερες από 450 πιθανές περιπτώσεις πνευμονοπαθειών που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε 33 Πολιτείες των ΗΠΑ. Εκτός από τον τελευταίο θάνατο στο Κάνσας, πέντε θάνατοι είχαν καταγραφεί στην Καλιφόρνια, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, τη Μινεσότα και το Όρεγκον.

Με πληροφορίες από CNN

Στοπ στο άτμισμα μέχρι να δούμε τι συμβαίνει: Προειδοποιούν οι αρχές της Νέας Υόρκης

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: