Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση έφεραν τη νίκη με το Μαυροβούνιο δήλωσε ο Σκουρτόπουλος

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ




Στη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που επέδειξαν οι Έλληνες διεθνείς από τον πρώτο αγώνα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στάθηκε στις δηλώσεις του μετά την άνετη επικράτηση της εθνικής ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το ματς της Τρίτης με τη Νέα Ζηλανδία,» τόνισε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, απογοητευμένος με την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο πρώτο μέρος με την εθνική.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετική μέρα για μας, αρχίσαμε τη διοργάνωση με μια σπουδαία νίκη. Ίσως, η διαφορά να είναι υπερβολική, γιατί το Μαυροβούνιο είναι καλή ομάδα. Μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά το στρες έφυγε και με καλές επιλογές πήραμε τη νίκη. Τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε το ματς με τη Βραζιλία και πάμε βήμα-βήμα, όσο πιο μακριά μπορούμε».

Σχετικά με το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Είναι η σοβαρότητα της ομάδας. Για πρώτο παιχνίδι η συγκέντρωση ήταν πάρα πολύ ψηλή. Έφυγε το άγχος, που σίγουρα υπάρχει για να πετύχουμε κάτι καλό, και τα πήγαμε πολύ καλά».

Δηλώσεις Μίτροβιτς, συγχαρητήρια από Πόποβιτς

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής του Μαυροβουνίου Ζβέζνταν Μίτροβιτς τόνισε: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ άσχημα. Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από μας, αλλά δεν έπρεπε να έχουμε τέτοιο πρόσωπο. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά με τη διαφορά που είχε η ελληνική ομάδα ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε.

Δεν έχει σημασία τι έγινε απόψε, το ματς με τη Νέα Ζηλανδία είναι το πιο σημαντικό για μας, μπορεί να κρίνει και την πρόκριση για μας. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το ματς της Τρίτης».

Ο Πέταρ Πόποβιτς επισήμανε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, δώσαμε πολλούς αιφνιδιασμούς με πολλά λάθη σε μια ομάδα που αρέσκεται στο τρανζίσιον. Στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα, αλλά η Ελλάδα είναι ομάδα που διεκδικεί μετάλλιο και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Όλοι είμαστε παικταράδες… δεν υπάρχει ταβάνι» λέει ο Γιάννης: Όταν φοράς αυτή τη φανέλα νιώθεις ωραία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: