Η “ιστορική επιτυχία” του διορισμού του Σχοινά: Οι Ευρωπαίοι επιβράβευσαν έναν πιστό υπάλληλο

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς όταν ήταν εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φωτογραφία Ευρωπαϊκή Επιτροπή




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Ο Μαργαρίτης  Σχοινάς δεν είναι Ελληνας πολιτικός. Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ένα μικρό διάστημα κι αυτό από καραμπόλα, όταν ως αναπληρωματικός κλήθηκε να αντικαταστήσει τον …Αντώνη Σαμαρά (ναι καλά διαβάσατε!) που επέστρεψε το 2007 στη κεντρική πολιτική σκηνή.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο Σχοινάς είναι υπερεθνικός υπάλληλος στις ευρωπαικές υπηρεσίες των Βρυξελλών. Εχει υπηρετήσει ως ανώτερο στέλεχος στα γραφεία δύο Επιτρόπων και δύο προέδρων της Κομισιόν ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας της Ευρωπαικής Επιτροπής και σπόουκσμαν του Γιούγκερ.

  • Ενας διαπρεπής δηλαδή «Ευρωπαίος» γραφειοκράτης που δεν αρνείται τις επαγγελματικές του καταβολές: «Ολη μου η ζωή στην Ελλάδα, όλη μου η καριέρα στην Ευρώπη», ομολόγησε σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη του, αποφεύγοντας να εξηγήσει τι από τα δύο βάζει σε πρώτη μοίρα.

Φιλοσοφία, βέβαια, δεν χρειάζεται για να βρούμε την απάντηση.  Ενας άνθρωπος που έχει ανάγει σε δουλειά να διαψεύδει δημοσίως τα κουσούρια του αφεντικού του και να αποδίδει τις σβούρες απ΄το μεθύσι σε …οσφυαλγία, είναι απολύτως σαφές σε ποιόν αξιακό κώδικα πιστεύει. Στου αφεντικού του.

Αν υπηρετούσε στην Καγκελαρία (σ.σ. εύκολα…) θα ισχυριζόταν ότι το νταράκουλο-κομπρεσέρ της Μέρκελ, οφείλεται σε …ένα εσπρεσσάκι παραπάνω, στον ανεμιστήρα που δεν δουλεύει, στο ότι δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ και πάει λέγοντας. Ο άνθρωπος είπαμε: Είναι εξαιρετικός υπάλληλος-κάνει ακριβώς ότι του λένε.

  • Ως Ευρωπαίος «υπερεπίτροπος», παρότι ελληνικής καταγωγής, αφεντικό δεν θα έχει την Ελλάδα. Την κυρία Ούρσουλα θα έχει και κατ’ επέκτασιν όλο το συνονθύλευμα των γερμανικών μαντρόσκυλών που κάνουν κουμάντο στις Βρυξέλλες και την Ευρώπη. Θα κάνει και πάλι λοιπόν ότι του λένε. Στο βαθμό που τα συμφέροντα των εντολέων του ταυτίζονται με τα ελληνικά, θα υπηρετήσει και την Ελλάδα. Δηλαδή ούτε μία στο εκατομμύριο…

Το χαρτοφυλάκιο του ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Δεν ήξερε πώς να καινοτομήσει η κυρία Ούρσουλα και σκέφτηκε να …προασπίσει τον «ευρωπαικό τρόπο ζωής». Από ποιους; Ασαφές, ούτε η ίδια δεν ξέρει. Ακούγεται ότι εννοεί τους εισαγόμενους μετανάστες του Ισλάμ. Διαβάζεται όμως και ανάποδα. Ότι θα μάθουμε στους «λάθρο» να ζουν και να φέρονται ως Ευρωπαίοι. Θα αναλάβει ο Μαργαρίτης να τους …εξημερώσει, να τους «εντάξει» και να τους αφομοιώσει.

Γελοιότητες πίσω από ένα παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά γεγονός είναι ο Σχοινάς παίρνει πάνω του όλο το πακέτο του μεταναστευτικού και της ασφάλειας, ανεξαρτήτως πώς τελικά αυτό θα ονομαστεί. Για τις αερολογίες της Γερμανίδας περί σύστασης ευρωπαικού αμυντικού βραχίονα δεν αξίζει να μιλήσουμε. Τα απωθημένα της βγάζει ως πρώην υπουργός άμυνας που τα θαλάσσωσε. Και πριν προλάβει να το πιστέψει θα της έχει κόψει τα πόδια ο Τράμπ.

  • Όμως το μεταναστευτικό είναι το θέμα που καίει την Ελλάδα. Και αυτό, θυμηθείτε με, που θα καίει όποια κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, όπως η σημερινή. Με 300 και 400 λαθροεισόδους την ημέρα, η χώρα βουλιάζει από τις ορδές των αλλόθρησκων εποίκων.
  • Αλλά στο βαθμό που αυτοί οι απρόσκλητοι μουσαφιραίοι δεν πλησιάζουν στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο την Ολλανδία και τα άλλα προπύργια της Εσπερίας, δεν αποτελεί πρόβλημα για τα αφεντικά του Μαργαρίτη. Αντιθέτως η πιο εύκολη λύση, στο βαθμό που δεν μπορούν να ελεγχθούν οι ροές από την Τουρκία, είναι να γίνει η Ελλάδα (ενδοχώρα και νησιά) ένα απέραντο ισλαμογκέτο. Μακριά από τις ξαπλώστρες όμως για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες…

Αυτό πιθανώς έχουν στο μυαλό τους κάποιοι όταν μιλούν για «ιστορική επιτυχία» με την «αξιοποίηση» του Μαργαρίτη. Μπήκε ένας Ελληνας να βάλει σε τάξη το μεταναστευτικό, αξιοποιώντας ως …τόπο φιλοξενίας την πατρίδα του. Άλλη εκδοχή «επιτυχίας» δεν μπορώ να δω. Και βεβαίως είναι ιστορική, αλλά για τους Ευρωπαίους. Που έβαλαν τον δικό τους άνθρωπο να φυλάει τα πρόβατα απ΄τον λύκο…

Υ.Γ. Όταν ρωτήθηκε πριν μερικές μέρες πώς «έφαγε» τον Σαμαρά στη στροφή, ο Μαργαρίτης απάντησε πολύ μπλαζέ και ολίγον χυδαία, αν θέλετε τη γνώμη μου, «Πρόκειται για μια ανάγνωση Νεοδημοκρατική. Αλλά προσωπικά ποτέ δεν ασχολήθηκα με την αθηναική, ενδογαμική πολιτική κουζίνα», είπε. Μόνο που η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς δεν κουρεύτηκε στο συνοικιακό …κομμωτήριο των Αθηνών, ασχέτως αν το ψαλίδι ευχαρίστησε κάποιους δικούς μας. Οι ξένοι τον κούρεψαν γιατί δεν τον ήθελαν με τίποτα. Έναν φανατικό πολέμιο της Συμφωνίας των Πρεσπών με ελληνική εθνική συνείδηση (αυτό τουλάχιστον δεν αμφισβητείται) που θα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος μήπως βγάλει το άχτι του προς τους Γερμανούς για τις πολλές καρπαζιές που εισέπραξε ως μνημονιακός πρωθυπουργός. Δεν λέει… Ο Μαργαρίτης είναι σιγουράκι.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας ΔΕΝ λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η χώρα δέχεται υβριδικό πόλεμο, χάνει μέρα τη μέρα την εθνική της συνοχή και κυριαρχία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: