Η πρώτη γυναίκα Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κύπρο από το 1960, η Αικατερίνη Ξαγοράρη

Η πρέσβης Αικατερίνη Ξαγοράρη (Κ). Photo via Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.




Η Αικατερίνη Ξαγοράρη αναλαμβάνει Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κύπρο, διαδεχόμενη τον Πρέσβη Ηλία Φωτόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στη Λευκωσία από τον Απρίλιο του 2015. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία από το 1960.

  • Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τοποθέτηση της νέας Πρέσβειρας αναμένεται κατά τους προσεχείς μήνες, ενδεχομένως και τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της.
  • Η τοποθέτηση της νέας Πρέσβειρας στη Λευκωσία δημοσιεύτηκε, μαζί με άλλες μεταθέσεις, στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβερνήσεως στις 30 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στις 22 Αυγούστου, η κ. Ξαγοράρη μετατίθεται από την Πρεσβεία Καμπέρας στην Πρεσβεία Λευκωσίας. Ο κ. Φωτόπουλος μετατίθεται από την Πρεσβεία Λευκωσίας στην Κεντρική Υπηρεσία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, προστίθεται.

Η κ. Ξαγοράρη υπηρετεί από το 2016 ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστραλία. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1990, ενώ μεταξύ 2008 και 2013 υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, στη Λευκωσία, ως δεύτερη τη τάξει.

Έχει υπηρετήσει προηγουμένως από διάφορες θέσεις σε Γερμανία, Τουρκία και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και σε διάφορες διευθύνσεις στο κέντρο. Μεταξύ άλλων, από το 1994 έως το 1998 υπηρέτησε ως Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, ακολούθως την περίοδο 1998-2001 υπηρέτησε Πρόξενος στην Αδριανούπολη και μεταξύ 2013-2015 ήταν Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρκίας στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη για το Κυπριακό: Χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων λέει η Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: