Η Μπανγκόκ είναι η πιο δημοφιλής πόλη του κόσμου για το 2019: Ξεπέρασε Παρίσι και Λονδίνο

photo via Facebook




Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, αναδείχθηκε η πιο δημοφιλής πόλη για να επισκεφθεί κανείς το 2019, παραγκωνίζοντας το Παρίσι και το Λονδίνο, σύμφωνα με έρευνα της MasterCard Inc. που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μια ευχάριστη είδηση για την Ταϊλάνδη μετά τις ανησυχίες της για μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό.

Η Μπανγκόκ είναι η πόλη που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, υποδεχόμενη σχεδόν 22,8 εκατομμύρια επισκέπτες, αναφέρει η ετήσια κατάταξη της MasterCard Inc.

To Παρίσι και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στην κατάταξη, η καθεμία με σχεδόν 19,1 εκατομμύρια αφίξεις και ακολουθεί το Ντουμπάι με 15,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

‘Άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Ασίας, η Σιγκαπούρη και η Κουάλα Λουμπούρ, βρίσκονται στην πέμπτη και την έκτη θέση της κατάταξης που , σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βασίζεται σε έρευνες που έγιναν από τρίτα μέρη, σε αναλύσεις ιδιοκτησιών και σε δημόσια δεδομένα από 200 πόλεις – προορισμούς.

Η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και η Αττάλεια της Τουρκίας περιλαμβάνονται στο top 10.

Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών σε 200 χώρες αυξήθηκε κατά 76% τα τελευταία 10 χρόνια.

Παρά τη μακρά παραμονή της Μπανγκόκ στην κορυφή της κατάταξης, η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους, με τις αφίξεις να έχουν μειωθεί κατά 1,03% σε ετήσια βάση τον Μάιο, πριν ανακάμψουν με μια άνοδο 0,89% τον Ιούνιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της ταϊλανδικής οικονομίας.

Ωστόσο, η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και ένα ναυτικό δυστύχημα πέρυσι οδήγησαν σε μείωση των αφίξεων Κινέζων στην Ταϊλάνδη το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Η πτώση στον αριθμό των επισκεπτών από την Κίνα αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις αφίξεις από την Ινδία.

Η Ταϊλάνδη αναμένεται να υποδεχτεί δύο εκατομμύρια ινδούς τουρίστες το 2019, ανακοίνωσε ο διοικητής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης Γιουτάσακ Σουπασόρν στο Reuters.

Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, η αύξηση του πλούτου και η άνοδος των αερογραμμών χαμηλού κόστους θα κάνουν το ταξίδι περισσότερο προσιτό, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Minor Hotels Ντίλιπ Ρατζακρίερ.

“Δεδομένου ότι λιγότεροι από το 10% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας έχουν διαβατήριο, η δυναμική της κινεζικής αγοράς δεν πρόκειται να φθίνει ποτέ”, τόνισε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στείλτε φωτογραφίες ελληνικών ιστορικών μνημείων: ξεκίνησε ο διαγωνισμός της Wikipedia

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: