Η επιθυμία του Τσιτσιπά να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το ίνδαλμά του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Photo via Twitter, @DavisCup




Την μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και να κατακτήσει ένα μετάλλιο, επανέλαβε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στην αμερικάνικη ιστοσελίδα «tennisworld», υπογραμμίζοντας την διαφορετική ενέργεια που βιώνει παίζοντας στο Davis Cup αλλά και αποκαλύπτοντας ότι ένα από τα Ολυμπιακά του ινδάλματα είναι ο Πύρρος Δήμας.

«Από το Davis Cup θυμάμαι ιδιαίτερα τον τελικό του 2010 μεταξύ Σερβίας και Γαλλίας στο Βελιγράδι. Θυμάμαι τη Σερβία να κερδίζει το Κύπελλο Davis, κάτι που σήμαινε πολλά για αυτούς, με τον Ντοβάκ Ντζόκοβιτς να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα. Και για ένα μικρό έθνος όπως η Σερβία, με όχι τόσο πολύ, ας πούμε τότε, σπουδαίους παίκτες, πέτυχαν κάτι θεαματικό και έφεραν χαρά στον λαό τους», είπε ο Τσίτσιπας.

  • «Νιώθω υπέροχα παίζοντας στο David Cup, εκπροσωπώντας τη σημαία και κάνοντας τους συμπατριώτες μου υπερήφανους για τις επιδόσεις μου. Πραγματικά ελπίζω ότι θα αποκτήσω περισσότερες τέτοιες στιγμές στο μέλλον. Δέχθηκα μεγάλη υποστήριξη και ένιωσα διαφορετικά στο γήπεδο. Είναι μια διαφορετική ενέργεια όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο και εκπροσωπείς τη χώρα σου παίζοντας στο Davis Cup. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο συναισθηματικοί όταν παίζουν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε:

«Για εμάς, σημαίνει τα πάντα, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα ένα μετάλλιο. Θέλω πραγματικά να παίξω τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, είναι ένας από τους στόχους μου. Το Τόκιο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και συμβαίνει να είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Έχω πολλά Ολυμπιακά ινδάλματα. Ένας από αυτούς είναι ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος ήταν πρωταθλητής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Χούμπερτ Χούρκας ισοφάρισε η Εθνική μας την Πολωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: