Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ
Οι χθεσινές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα ενεργειακά και το Κυπριακό, ενόψει εβδομάδας εντατικών επαφών και διεργασιών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, μαζί με τις εξελίξεις στην παιδεία, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Μπαράζ απειλών» αναφέρεται στις δηλώσεις χθες από τον Τούρκο Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον ΥΠΑΜ για τα ενεργειακά και το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίζεται το μπάχαλο για την 56η έδρα στη Βουλή και σημειώνει ότι η πρόταση νόμου αποσύρθηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση των μαθητών για την κλιματική αλλαγή και γράφει ότι μαθητές και νέοι έστειλαν μήνυμα SOS «Σώστε τη Γη».

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ομοβροντία απειλών και στο βάθος Νέα Υόρκη» γράφει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει το ενεργειακό πρόγραμμα και αναφέρεται σε πλάνο δεκαετίας για το άνοιγμα της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα γράφει για επτά συστάσεις από την Τρόικα για την οικονομία και κάνει μνεία στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλού αναφέρεται στον διάλογο ΟΑΥ με ιδιώτες γιατρούς και κλινικάρχες για την δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ και γράφει ότι αυτός ο διάλογος μπαίνει στα βαθιά.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Καλά σημάδια για Β’ φάση ΓΕΣΥ» γράφει για θετικό διάλογο όσον αφορά την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ και πως συστήνονται ομάδες εργασίες. Αλλού γράφει ότι οι νέοι φώναξαν χτες «Σώστε τη γη» σε όλη την υφήλιο και αναφέρεται και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 144 εκ ευρώ δεσμεύτηκαν από την ΜΟΚΑΣ που αφορούσαν υποθέσεις διαφθοράς, ναρκωτικών και απάτης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Προϋποθέσεις για να βρεθούμε σε τροχιά λύσης» γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί τους δύο ηγέτες να μείνουν προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο και την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου. Σε άλλο θέμα γράφει για πόλεμο «καρέκλας» σε ΔΗΣΥ και Προεδρικό ενόψει μίνι ανασχηματισμού τον Νοέμβριο. Αλλού αναφέρεται επίσης στην εκδήλωση και πορεία χθες στην Λευκωσία μαθητών και νέων για την κλιματική αλλαγή.

Η «Cyprus Mail» με τίτλο «Η συντεχνία των δασκάλων περιφρονεί τους γονείς» γράφει ότι στελέχη της ΟΕΛΜΕΚ αποχώρησαν χθες από την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και εκπροσώπους των γονέων. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση των νέων για την κλιματική αλλαγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ίδιος ο ΟΗΕ αυτοκριτικάρει τα πεπραγμένα του όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/09/2019

Μάρτιν Κόνμποι: Ο απαραίτητος ‘”έλεγχος των γεγονότων” είναι η απάντηση στα fake news

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal