Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ολοκλήρωση των επαφών Λουτ στο νησί και τα επόμενα βήματα είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης το περιστατικό με την εκδίωξη μαθήτριας από λυκειάρχη γιατί φορούσε μαντήλα, ο τραγικός θάνατος 14χρονου σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για την υπόθεση του Μητροπολίτη Μόρφου και η παρουσίαση του προγράμματος Εξάντας.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Έμεινε η ελπίδα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Λουτ έφυγε άπραγη καθώς δεν ξεπεράστηκε η εμπλοκή στους όρους αναφοράς. Αλλού αναφέρεται σε ‘πρωτοφανές’ περιστατικό με λυκειάρχη που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα και την διεξαγωγή έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας. Η «Α» αναφέρεται αλλού στον θάνατο 14χρονου ο οποίος βίωνε ενδοοικογενειακή βία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο του.

«Και δεν συμφώνησαν αλλά και δεν ναυάγησα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως η Λουτ στρέφεται τώρα στις εγγυήτριες δυνάμεις για τους όρους αναφοράς. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο έργο Εξάντας για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. Ο «Π» γράφει αλλού πως απαλλάχθηκε εγγυητής σε δάνειο το οποίο δεν πληρωνόταν λόγω καθυστέρησης στην ενημέρωσή του από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Υπό τον τίτλο «Η συνέχεια στη Νέα Υόρκη» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η Λουτ κράτησε ζωντανή την προσπάθεια παρότι αποχωρεί χωρίς αποτέλεσμα για τους όρους αναφοράς. Αλλού αναφέρει πως κατατέθηκαν άλλες 5 αιτήσεις για ψηλά κτίρια στη Λάρνακα. Ο «Φ» γράφει ακόμη πως πλησιάζουν τους 1400 οι γιατροί του ΓεΣΥ και αυξάνονται και οι ειδικοί.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Επεισοδιακή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» και γράφει για το περιστατικό με εκδίωξη μαθήτριας με μαντήλα και τις αντιδράσεις των μαθητών. Αλλού αναφέρει πως φεύγει η Λουτ και ενημερώνει τον Γκουτέρες. Επίσης η «Χ» γράφει ότι χωράφια αναδασμού έγιναν τουριστικά θέρετρα όπως αναφέρεται σε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

«Ολοκλήρωσε την αποστολή της για τώρα η Λουτ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που γράφει ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τους όρους αναφοράς αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται. Αλλού γράφει για τις εξελίξεις στο Λονδίνο με το Brexit. Eπίσης αναφέρεται στις δηλώσεις των οργανωμένων ασθενών για την ανάγκη μείωσης των λιστών αναμονής στο ΓεΣΥ.


ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/09/2019 10:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: