Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Σχεδόν όλες οι εφημερίδες προβάλλουν στο κύριο θέμα τους την υπόθεση θανάτου του 15χρονου και ότι υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για βία στην οικογένεια και μια ποινική καταδίκη. Προβάλλονται επίσης οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε ελληνικά ΜΜΕ, η αυριανή ενσωμάτωση Ελληνικής Τράπεζας με την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, οι επαφές του Σαουδάραβα ΥΠΕΞ και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Μιμήθηκε τον Σολωμό και βάζει μπουρλότο» γράφει ότι 16χρονος Ε/κ απειλεί να βάλει μπουρλότο στο Κυπριακό», αφού αφαίρεσε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο στη Λύση και έσπασε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι ο 14χρονος προσπάθησε και πέρσι να θέσει τέρμα στη ζωή του υπό το βάρος των οικογενειακών του καταστάσεων. Η «Α» προβάλλει επίσης δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Τουρκία παρανομεί στην κυπριακή ΑΟΖ χωρίς κόστος.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μαχαίρια στα κόκκαλα για 12 χρόνια αναλγησία» και γράφει ότι οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας στην οποία μεγάλωνε ο 15χρονος ήταν γνωστές στο Γραφείο Ευημερίας από το 2007. Προβάλλει επίσης την ενσωμάτωση από αύριο του συνόλου των καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας (Ελληνική και πρώην δίκτυο ΣΚΤ). Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κηδεία του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ερευνα για τέσσερις Υπηρεσίες» και γράφει ότι ο πατέρας έχει ήδη μια καταδίκη για βία στην οικογένεια. Για το θέμα η Επίτροπος Διοικήσεως έχει συστήσει ομάδα διερεύνησης. Αλλού αναφέρεται στην κατασκευή γέφυρας πάνω από τα αρχαία ευρήματα που εντοπίστηκαν όταν άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου δημαρχείου Λευκωσίας στην παλιά πόλη. Ο «Φ» αναφέρεται επίσης στην αντίδραση των τουριστικών δήμων για τις αλλαγές που προωθούνται για την πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης από τα νυκτερινά κέντρα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εγκληματούν…και κανείς δεν έχει ευθύνες!» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η κυπριακή κοινωνία μετρά ένα νέο θύμα, ένα παιδί, της τραγικής αποτυχίας των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους και καταβάλλεται προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία, από υπουργείο σε υπουργείο. Αλλού αναφέρει ότι με την τακτική του «Μεγάλου Αδελφού» η Αγία Νάπα επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος και την έξαρση της εγκληματικότητας, τοποθετώντας κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι προχωρούν οι σχεδιασμοί για τη β φάση του ΓεΣΥ.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Αλλαγές προωθούνται σε ψηλά πόστα» γράφει ότι οι βουλευτές καταβάλλουν προσπάθειες να σταματήσουν τους δια βίου διορισμούς του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Προβάλλει επίσης τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον Σαουδάραβα ομόλογό του στη Λευκωσία. Επίσης, αναφέρεται στην έρευνα που διατάχθηκε για το θάνατο του 14χρονου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/09/2019

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: