Η ασύρματη τεχνολογία 5G βλάπτει σοβαρά την υγεία λένε οι Ελβετοί και ζητούν δημοψήφισμα

Διαδήλωση στην Βέρνη της Ελβετίας για τους κινδύνους του 5G στην ανθρώπινη υγεία. Photo: news.Yahoo.com




Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στη Βέρνη κατά της εφαρμογής της ασύρματης τεχνολογίας 5G στην Ελβετία, επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανθρώπινη υγεία.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του ελβετικού κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ανέγερση νέων κεραιών  5G.

“Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα δίνει ένα δυνατό δείγμα κατά της εισαγωγής του 5G,” δήλωσε ο Τάμλιν Σίμπλε Ούλμαν, πρόεδρος της  Frequencia, της οργάνωσης που συγκάλεσε τη διαδήλωση.

Το μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Μονακό ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εγκαινίασε το  5G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τον περασμένο Ιούλιο, με τεχνολογία της κινεζικής Huawei.

Όμως οι επικριτές της νέας αυτής τεχνολογίας υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία την οποία εκπέμπει το νέο σύστημα αποτελεί άνευ προηγουμένου κίνδυνο για την υγεία, ενώ επιπλέον ενέχει κινδύνους για το περιβάλλον, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προηγούμενες γενιές της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας.

Ηδη, εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν οδηγήσει αρκετά σουηδικά καντόνια να αναβάλουν την εισαγωγή της νέας αυτής τεχνολογίας, προληπτικά τουλάχιστον.

Επίσης και η Ιατρική Ομοσπονδία της Ελβετίας ζητεί προσεκτική προσέγγιση στην νέα τεχνολογία.

Πάντως, οι αντίπαλοι του 5G έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να μαζέψουν 100.000 υπογραφές ώστε να μπορούν να ζητήσουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επιβολή μορατόριουμ στην νέα αυτή τεχνολογία, μέχρι να έχει επιτευχθεί ο σαφής υπολογισμός ενδεχόμενων κινδύνων που αντιπροσωπεύει για την ανθρώπινη υγεία.

Με πληροφορίες από AFP/Le Monde

“Κίνδυνος θάνατος” φαίνεται να είναι η έλλειψη της βιταμίνης D στους μεσήλικες, λέει έρευνα

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: