Hermes Airports για Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός της Κύπρου θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις

File Photo: Παραλία στην Κύπρο. ΚΥΠΕ




Την εκτίμηση ότι η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου θα ανταποκριθεί επιτυχώς στις νέες προκλήσεις, εξέφρασε η Hermes Airports με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «το 2019 είναι μια καθοριστική χρονιά για τον τουρισμό, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Κύπρο, καθώς η τουριστική βιομηχανία βιώνει όλο και πιο έντονα τις μεταβολές στον πολιτικό, οικονομικό, μεταφορικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό τομέα. Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τη χρεοκοπία ενός παγκόσμιου και ιστορικού τουριστικού ομίλου, όπως και η αναστολή λειτουργίας αεροπορικών εταιρειών το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν πως η τουριστική βιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και καλείται να προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας εποχής, προκειμένου να επιβιώσει και να έχει ένα ευοίωνο μέλλον».

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση «παρά τις αντιξοότητες, ο τουριστικός κλάδος στη Κύπρο παραμένει ένας πολύ δραστήριος και ζωντανός τομέας, που προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από το όραμα και τη συνεργασία ενός μεγάλου συνόλου ανθρώπων. Η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου στελεχώνεται από έμπειρο, αφοσιωμένο και προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό, και έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να ξεπεράσει τις σκοπέλους και να ηγηθεί της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Η Hermes Airports «χαιρετίζει την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τονίζει ότι με κοινή προσπάθεια και πίστη ο τουριστικός κλάδος της Κύπρου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται επιτυχώς, προς όφελος χιλιάδων εργαζομένων και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί το στυλοβάτη της κυπριακής οικονομίας».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 27/09/2019

Άλλοι δύο τόμοι του Φακέλου της Κύπρου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: