Γιουχαΐστηκε ο Τζονσον στο Λουξεμβούργο και δεν εμφανίστηκε καν στη συνέντευξη Τύπου

Με άδειο το πόντιουμ του Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δίνει συνέντευξη Τύπου EPA/JULIEN WARNAND




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να μην παραστεί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του, Ξαβιέ Μπετέλ, προκειμένου να αποφύγει τις αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων διαδηλωτών που καταδίκαζαν την στάση του έναντι του Brexiy.

O Τζόνσον επρόκειτο να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του, στον κήπο του μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή τους. Ομως, λόγω της ύπαρξης αποδοκιμασιών από τους διαδηλωτές, Βρετανοί αξιωματούχοι ζήτησαν να μεταφερθεί το πόντιουμ σε εσωτερικό χώρο, όπου και να γίνουν οι δηλώσεις. Ομως, ο Μπετέλ προχώρησε μόνος του στην “υπαίθρια” συνέντευξη Τύπου με το πόντιουμ του Τζόνσον να στέκει δίπλα του κενό…

Μάλιστα, ο Μπετέλ ενώ ήδη είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά την συνάντησή του με τον Τζόνσον, αλλά στην συνέντευξη Τύπου προχώρησε ακόμη πιο πολύ: Αναφερόμενος στην διαδικασία προς το Brexit είπε πως έχει γίνει “εφιάλτης” και ότι το Λονδίνο δεν παρουσίασε καν εναλλακτικές προτάσεις για την συμφωνία με την ΕΕ που είχε διαπραγματευτεί, αλλά τώρα απορρίπτει.

Είπε μάλιστα σε έντονο τόνο, μιλώντας για τον Τζόνσον: “Κρατά το μέλλον όλων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στα χέρια του”, δείχνοντας ταυτόχρονα το άδειο πόντιουμ του Βρετανού πρωθυπουργού. “Είναι δική του ευθύνη, ο λαός σας, ο δικός μας λαός, όλοι υπολογίζουν σε σας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μετέβη χθες στο Λουξεμβούργο για να έχει τις πρώτες απευθείας συνομιλίες για το Brfexit με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Με πληροφορίες από CNN

Εκατό ημέρες κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ: Αυξάνουν τους τρόπους δράσης οι διαδηλωτές

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: