“Γιώργος Νταλάρας: Και το καλοκαίρι… κρυώνω”: Το βιβλίο του Θανάση Λάλα για τον τραγουδιστή

Ο Γώργος Νταλάρας με τον στιχουργό Πόλυ Κυριάκου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το βιβλίο του Θανάση Λάλα “Γιώργος Νταλάρας: Και το καλοκαίρι… κρυώνω” παρουσιάστηκε στη Λευκωσία από το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου και τις εκδόσεις Αρμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Θανάσης Λάλας, οι οποίοι μίλησαν για το βιβλίο, τη σχέση τους, τη διαδρομή τους, αλλά και για όσα σημαντικά τους ενώνουν με τον κόσμο της Κύπρου.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε μέσα από την καρδιά του για την πορεία του στο τραγούδι, τα παιδικά του χρόνια, αλλά και την “αμηχανία” του απέναντι στο εγχείρημα μιας αυτοβιογραφίας, για την οποία αρχικά υπήρξε πολύ επιφυλακτικός.

Δεν παρέλειψε να στείλει για άλλη μια φορά μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό, από το πλευρό του οποίου δεν έλειψε ούτε στιγμή στο πέρασμα των 45 ετών που μεσολάβησαν ως σήμερα από το δράμα και την θηριωδία της τουρκικής εισβολής του 1974, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Θανάσης Λάλας, αφού αναφέρθηκε στη σύλληψη της ιδέας και τη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου, περιέγραψε τη στενή σχέση του με τον τραγουδιστή, τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, και τον αποκάλεσε τον «πιο εξελισσόμενο συνομιλητή» που έχει γνωρίσει ποτέ.

Χαρακτήρισε το είδος του βιβλίου ως μια “διαλεκτική αυτοβιογραφία”, η οποία σέβεται τις αλλαγές του χρόνου, και διηγήθηκε ιστορίες από τις προσωπικές στιγμές του με τον Γιώργο Νταλάρα, ξεδιπλώνοντας έτσι την αθέατη πλευρά της ζωής του.

Την κύρια ομιλία της παρουσίασης συνέγραψε ο Πρέσβης Αντρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ενέκυψε εις βάθος στο έργο και την προσωπικότητα του τραγουδιστή και μίλησε για τη γνωριμία και την προσωπική σχέση που διατηρούν, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα των επιλογών του και τονίζοντας την καθοριστική στάση του απέναντι στα γεγονότα. Λόγω των υποχρεώσεών του στη Νέα Υόρκη και τα Ηνωμένα Έθνη, το κείμενο της ομιλίας αναγνώσθηκε από τον αδερφό του, Παύλο.

Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο Κύπριος στιχουργός του ελληνικού τραγουδιού Πόλυς Κυριάκου χαρτογράφησε το αίσθημα του Έλληνα μετανάστη στην Αμερική, λέγοντας ότι η παρουσία και οι συναυλίες του τραγουδιστή στις κοινότητες του Ελληνισμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού υπήρξαν φορέας μνήμης και ελπίδας.

Η εξερεύνηση στο τεμάχιο 7 είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: