Έξι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, διασώθηκαν από το Λιμενικό στη Λάρνακα

File Photo: Έξι μετανάστες, τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά, εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λάρνακας, Κύπρος. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
Συνολικά έξι μετανάστες, τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά, εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στις 09:15, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία, η οποία αφορούσε άτομα σε κίνδυνο που επέβαιναν σε μικρό σκάφος, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σκάφος των Ναυαγοσωστών του Αεροδρομίου Λάρνακας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

  • Ύστερα από έρευνα το σκάφος εντοπίστηκε σε περιοχή ανατολικά της Λάρνακας και σε αυτό επέβαιναν έξι συνολικά άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων και τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Και τα έξι άτομα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας, στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΚΥΠΕ
12/09/2019

Στους 12 αυξήθηκαν οι τραυματίες των εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα [videos]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal