Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα:Πορεία μνήμης με μικροένταση και χημικά στο Κερατσίνι [gallery]

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε αντιφασιστική διαδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν από 6 χρόνια από μέλη της Χρυσής Αυγής, Πειραιάς, Κερατσίνι, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας μνήμης προς τιμήν του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των έξι χρόνων από τη δολοφονία του, όπου συμμετείχαν αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα. Η διαδήλωση κατευθύνεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Όταν η  πορεία βρέθηκε στο ύψος του λιμανιού του Πειραιά, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Η πορεία συνεχίστηκε προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

  • Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του ’20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού».

  • Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Το παρών στην πορεία έχει δώσει επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ

Δικαιώθηκαν Κούκλατζης και Μητρετώδης: Στο αρχείο η κατηγορία για κατασκοπεία στην Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal