European Green Deal: Ένα πράσινο παραπέτασμα πέφτει πάνω στην ευρωπαϊκή ήπειρο

File Photo: Ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιλαιστών (PES), στις Βρυξέλλες. EPA, OLIVIER HOSLET




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκτησε επισήμως Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Την αποκαλούμενη European Green Deal. Την ίδια ακριβώς συμφωνία απέρριψε το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα την υιοθετεί η Ευρώπη.

Μία Συμφωνία η οποία στις ΗΠΑ προωθήθηκε από μία φανατική αντισημίτρια της οποίας ο στενός συνεργάτης της κυκλοφορούσε με t-shirt το οποίο διαφήμιζε έναν πρώην συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ.

Επίτροπος European Green Deal ορίστηκε ο σοσιαλδημοκράτης κ. Timmermman. Τί άλλο θα ήταν;

Με τί θα ασχοληθεί άραγε ο νέος Επίτροπος; Με την επιβολή πράσινου πανευρωπαϊκού μόνιμου μνημονίου. Άλλωστε, οι σοσιαλδημοκράτες λατρεύουν την επιβολή φόρων.

  • Οι Έλληνες πολίτες ας θυμούνται ότι ένας θιασώτης πολιτικός της πράσινης ενέργειας μας έβαλε στο Μνημόνιο το 2011. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Μη το ξεχνούν οι Έλληνες αυτό.

Με τί άλλο θα ασχοληθεί Επίτροπος του European Green Deal; Με τις απάνθρωπες θεωρίες ορισμένων πράσινων οικονομολόγων οι οποίοι προτείνουν τον κανιβαλισμό για να σωθούμε από την οικολογική καταστροφή; Ή μήπως με την απαγόρευση των πτήσεων και της κρουαζιέρας; Με τον έλεγχο των γεννήσεων; Μήπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εισηγηθεί το βέλτιστο αριθμό κατοίκων ανά χώρα και περιφέρεια; Μήπως θα καθορίσει το βέλτιστο πληθυσμό των Ευρωπαϊκών χωρών και Ευρωπαϊκων Περιφερειών; Ή μήπως θα αποφασίσει την επιβολή του Πράσινου Πλανητικού Καθεστώτος (Planetary Regime); Τα γελάτε; Έχουν ειπωθεί και τέτοια από θιασώτες της Κλιματικής Αλλαγής, [1].

Αλήθεια, ποιά η άποψη του σοσιαλδημοκράτη κ. Timmerman για όλα αυτά;

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε μια ενδιαφέρουσα είδηση. Είδηση η οποία σχετίζεται με την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από εξορυκτικές εταιρείες πράσινων ορυκτών, [2]. Ορυκτών δηλαδή τα οποία χρησιμοποιούνται στις ΑΠΕ. Η είδηση προέρχεται από μελέτη του Business & Human Rights Resource Centre το οποίο έχει έδρα στη Νέα Υόρκη.

  • Απόσπασμα: «Most of the world’s top companies mining for lithium, cobalt and other minerals used in the making of electric vehicles’ (EVs) batteries, solar panels and other green technologies have been linked to alleged human rights abuses since 2010...»

Ποιά η άποψη του σοσιαλδημοκράτη κ. Timmerman για αυτά;

Πρόκειται για την απάνθρωπη – ακροδεξιά – πλευρά της πράσινης ενέργειας…

Πόσο όμορφα και αμέριμνα πράγματι κυλά η ζωή στις πράσινες Βρυξέλλες, στο πράσινο Άμστερνταμ, στην πράσινη Κοπεγχάγη. Για να περνούν καλά οι κομισάριοι της Ευρωπϊκής Επιτροπής κάποιοι κακομοίρηδες υποφέρουν. Για να μην αναφερθεί κανείς στην απίστευτη περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι πρώτες ύλες των ΑΠΕ, π.χ. στο Baotou της κίνας.

Ψιλά γράμματα αυτά για τους Ευρωπαίους πράσινους.

  • Η Φύση είναι η ανώτατη Θεότητα. Η μία και μοναδική Θρησκεία: Πίστη, Λατρεία, Ιερός Φόβος, και Ήθος. Αυτά είναι τα τέσσερα χαρακτηριστικά του Πράσινου Θρησκευτικού Δόγματος. Ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Πρέπει να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός.
  • Παράνοια και επιστροφή στον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα.

Ας ετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι για επιβολή πολύ σκληρών πράσινων – σοβιετικών – φόρων.

Πόσους μήνες θα δουλεύει ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης για να πληρώσει το πράσινο λόμπυ των Βρυξελλών;

Για να παραφρασθεί η φημισμένη ομιλία του Τσώρτσιλ, ενός από τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • «Από το Στετίνο στη Βαλτική έως την Τεργέστη στην Αδριατική Θάλασσα ένα πράσινο παραπέτασμα πέφτει πάνω στην ήπειρο. Πίσω από τη γραμμή αυτή βρίσκονται όλες οι πρωτεύουσες των Ευρωπαϊκών κρατών της. Όλες αυτές οι φημισμένες πόλεις και οι πληθυσμοί που τις περιβάλλουν, βρίσκονται σε αυτό που πρέπει να ονομασθεί νέα πράσινη σοβιετική σφαίρα. […] Τα πράσινα κόμματα, που ήταν πολύ μικρά σε αυτές τις χώρες της Ευρώπης, έχουν καταλάβει εξέχουσα θέση και δύναμη δυσανάλογη με την αριθμητική τους ισχύ και αποσκοπούν στο να επιβάλουν παντού τον ολοκληρωτικό τους έλεγχο

Ένα νέο παραπέτασμα πέφτει σιγά-σιγά στην Ευρώπη με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πράσινο παραπέτασμα.

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρεύτηκε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Ζαν Μονέ, η Σιμόν Βέιλ…

Αυτή είναι η Ευρώπη των ολίγων. Της πράσινης πάμπλουτης ολιγαρχικής ελίτ.

Δυστυχώς έρχονται μαύροι καιροί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

  1. https://ia802705.us.archive.org/23/items/Ecoscience_17/JohnHoldren-Ecoscience.pdf

    2. https://www.mining.com/demand-for-battery-metals-renewables-fuelling-human-rights-abuse-report/

(*) Ο Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος είναι PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Σκληρές πικρές αλήθειες: Υπεράσπιση των ατομικών μου δικαιωμάτων και του Φιλελευθερισμού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: