Έτσι “στήνει” μια τηλεφωνική επικοινωνία η Τουρκία, με χαμηλή ένταση στο FIR Αθηνών…

File Photo: Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16. Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Συνήθως, όταν παρατηρούνται αυτοί οι αριθμοί στο δελτίο παραβιάσεων, μαρτυρούν ότι η κινητικότητα είναι μειωμένη, αλλά υπαρκτή και μάλιστα τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ναυτική άσκηση της Τουρκίας.

Οι γείτονές μας -έχουμε γράψει αρκετές φορές- πως ό,τι κάνουν το έχουν μελετήσει, προσπαθώντας να περάσουν την εικόνα του “καλού παιδιού”.

  • Ήδη το έκαναν χθες με την έκδοση της navtex για το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις, που θα παραμείνει εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας αλλά βέβαια “κολλητά” με την ελληνική που αυτό μεταφράζεται σε πλήρη εγρήγορση των αντανακλαστικών του Πολεμικού Ναυτικού τουλάχιστον έως τις 20 Οκτωβρίου.

Οι έξι παραβιάσεις που έχουν γίνει, όλες από μαχητικά αεροσκάφη, είναι ένα δείγμα πως η ένταση πέφτει (;) δεν παύει όμως να υπάρχει.

  • Δεν σταμάτησαν οι Τούρκοι να αμφισβητούν το FIR Αθηνών, δεν σταμάτησαν να εκδίδουν παράνομες navtex (Bilim 2), δεν σταμάτησαν να περνούν κατά τον πλου τους πιο κοντά από τα έξι ναυτικά μίλια, άρα να αμφισβητούν με αυτό τον τρόπο εντέχνως τα εθνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, δεν σταμάτησαν να είναι με κάθε ευκαιρία προκλητικοί.

Οι επερχόμενες συναντήσεις στον ΟΗΕ, είναι ένας από τους λόγους που ο “λύκος έγινε αρνάκι”, αλλά για πόσο; Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η τηλεφωνική επικοινωνία του Χουλουσί Ακάρ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρομοίως και η χαμηλή ένταση στον ουρανό του Αιγαίου.

Άραγε πόσο σχετικό είναι ένα τηλεφώνημα με μια σχετικά ήρεμη μέρα στο FIR Αθηνών και ελάχιστα scrable στις Σμηναρχίες μάχης; Ο γείτονας θα είναι ο ίδιος, με την ίδια πολιτική και τους ίδιους ρυθμούς, με τις ίδιες βλέψεις και τις ίδιες παράνομες διεκδικήσεις…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  • ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F16 & 1x4F16)
  • ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235
  • ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 9
  • ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
  • ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
  • ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 6 (όλες από τα μαχητικά)
  • ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Οδεύει ολοταχώς προς φιάσκο η διερεύνηση της κλοπής στη Λέρο: Λίγα στοιχεία, χωρίς αποδείξεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: