Έτοιμη να αναμετρηθεί με τα καίρια θέματα στην υγεία η νέα Επίτροπος Κύπρου Στέλλα Κυριακίδου

File Photo: Η ορισθείσα Επίτροπος της Κύπρου στον τομέα της υγείας για την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Στέλλα Κυριακίδου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
Ικανοποίηση και προσμονή να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στον τομέα της υγείας εξέφρασε η ορισθείσα Επίτροπος της Κύπρου για την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Στέλλα Κυριακίδου, μετά την ανακοίνωση της λίστας με τα χαρτοφυλάκια των ορισθέντων Αντιπροέδρων και Επιτρόπων της νέας Κομισιόν.

Η κυρία Κυριακίδου δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο της Υγείας αγγίζει την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών και «ανυπομονώ να μπορέσω να αποδώσω στους στόχους που έχουν τεθεί από την εκλεγμένη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν», δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

  • H κυρία Κυριακίδου ανέφερε επίσης πως είναι μεγάλη τιμή για αυτήν που συγκαταλέγεται ως ορισθείσα Επίτροπος στο Κολέγιο των Επιτρόπων της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας πως ο τομέας της υγείας είναι ένας τομέας με τον οποίο έχει ασχοληθεί όλη της τη ζωή, αλλά και μια προτεραιότητα για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «ώστε να μπορούμε πραγματικά να εξασφαλίσουμε τα ψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και υγείας για τους Ευρωπαίους πολίτες».

Η κυρία Κυριακίδου ανέφερε πως οι προκλήσεις είναι πολλές «γιατί έχουμε μια κοινωνία, η οποία γερνά. Χρειάζονται συνεχώς πολύπλοκες και πιο ακριβές θεραπείες και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες», σημείωσε. Ως εκ τούτου, οι αλλαγές που μπορούμε να φέρουμε θα αγγίξουν την καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη και για εμένα αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, υπογράμμισε.

Επεσήμανε πως το χαρτοφυλάκιο που της έχει ανατεθεί καλύπτει πολλά θέματα, την ασφάλεια τροφίμων, την ασφάλεια των ζώων, τον τομέα της φυτοϋγιεινής και τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, σημείωσε, πως από σήμερα αρχίζει πολύ σκληρή δουλειά προετοιμασίας για την ακρόαση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε τρεις εβδομάδες. «Τώρα το στοίχημα είναι η ακρόαση και χρειάζεται πολλή δουλειά», σημείωσε.

  • Η κυρία Κυριακίδου ανέφερε πως στη δήλωση αποστολής (mission statement) που της έστειλε, η κυρία Φον Ντερ Λάιεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ζητά να δούμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε ακριβά φάρμακα, τα θέματα της ηλεκτρονικής υγείας, τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πολίτες για τα θέματα των εμβολιασμών και το πώς θα καταπολεμήσουμε τους μύθους που υπάρχουν, σημείωσε.

Θέτει, επίσης, συνέχισε, συγκεκριμένο στόχο για μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο, ώστε να βοηθήσουμε τα κράτη μέλη να βελτιώσουν την πρόληψη και τη φροντίδα των καρκινοπαθών. Μιλά για την ασφάλεια των τροφίμων και την ευημερία των ζώων και θέτει το ζήτημα της πράσινης πολιτικής της Ευρώπης, πρόσθεσε.

  • «Η υγεία δένει μέσα σε όλα και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι μας έχει ανατεθεί αυτό το χαρτοφυλάκιο», επεσήμανε η κυρία Κυριακίδου.

Εξάλλου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, η κυρία Κυριακίδου αναφέρει πως νιώθει τιμή και ενθουσιασμό για το γεγονός ότι ορίστηκε Επίτροπος της ΕΕ για την υγεία και εκφράζει επίσης ευχαριστίες στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν για αυτή την ευκαιρία που της δίνεται.

«Προσβλέπω να εργαστώ μαζί με τους θεσμούς της ΕΕ και να συναντηθώ με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το να εργαζόμαστε μαζί μπορεί να κάνει τη διαφορά για την υγεία των πολιτών της ΕΕ», προσθέτει.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Η πρώτη γυναίκα Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Κύπρο από το 1960, η Αικατερίνη Ξαγοράρη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal