Ετοιμάστε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν: Η εντολή που έδωσε ο Τραμπ στο Πεντάγωνο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, ERIK S. LESSER




Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διατάχθηκαν να προετοιμάσουν αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και σε συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αναμένει από το βασίλειο να αποφασίσει τον τρόπο της δικής του αντίδρασης, πριν αποφασίσει για τις (πολεμικές) κινήσεις των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πηγές που έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό που υπάρχει και αναπτύσσεται στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ξεκαθάρισε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, είναι μία επιλογή.

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο διατάχθηκε να να καταρτίσει ένα «σχέδιο» αντίδρασης στη διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο τόνισαν ότι δεν έγινε λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν. Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει την αίσθηση πως ο χρόνος είναι με το μέρος της, καθώς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της κατά του Ιράν.

Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις.

Πηγή: CNN, ΕΘΝΟΣ

Προπομπός της απόφασης του Τραμπ; Ο γερουσιαστής Γκράχαμ ομιλεί για “πράξη πολέμου”

Δράση μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία θα ζητήσει η Ουάσινγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: