Επίθεση Τραμπ σε Τζο Μπάιντεν και γιο: Θέλω διαφάνεια για Ζελένσκι, αλλά και για εκείνους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου. Πηγή HELLAS JOURNAL




Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι έκανε σημαντικές επαφές με ξένους ηγέτες στον ΟΗΕ αυτές τις ημέρες αλλά ο Τύπος δεν ασχολήθηκε με αυτές τις σοβαρές συζητήσεις.

Τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί πιέζουν την Ουκρανία και όχι εκείνος. Πρόσθεσε ότι θέλει διαφάνεια στο όλο ζήτημα.

Επισήμανε ωστόσο, ότι θέλει διαφάνεια και τα οικονομικά οφέλη του Τζο Μπάιντεν και του γιού του. Όπως είπε μάλιστα αυτοί είναι που πιέζουν και έχουν κάνει δουλειές στην Κίνα και την Ουκρανία.

HELLAS JOURNAL

Ο πρόεδρος Ζελένσκι πίστευε ότι μονάχα η αμερικανική πλευρά του τηλεφωνήματος με τον Τραμπ θα δινόταν στη δημοσιότητα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως πίστευε ότι μονάχα η πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του τηλεφωνήματός τους του Ιουλίου θα δινόταν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την περίληψη της τηλεφωνικής κλήσης, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πίεσε τον Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, σε συντονισμό με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον προσωπικό δικηγόρο του μεγιστάνα.

«Προσωπικά πιστεύω ότι ορισμένες φορές τέτοιου είδους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ προέδρων ανεξαρτήτων χωρών δεν θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα» είπε ο Ζελένσκι σε ουκρανικά ΜΜΕ, σε μια ενημέρωση στη Νέα Υόρκη, που προβλήθηκε στην Ουκρανία.

«Απλά πίστευα ότι θα έδιναν στη δημοσιότητα το δικό τους μέρος».

Eνοχοποιητική κατάχρηση εξουσίας ο διάλογος Πούτιν-Ζελένσκι λένε οι πρόεδροι των Επιτροπών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: