Επέστρεψε με τη μαντήλα στο σχολείο της η μαθήτρια: Συνθήματα κατά του διευθυντή [photo]

Συνθήματα από αγνώστους στο σχολείο της μαθήτριας. Πηγή: Φιλελεύθερος




Ομαλά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στον Στρόβολο μετά το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής κατά το οποίο μαθήτρια εκδιώχθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου επειδή φορούσε μαντίλα, γράφει η Ευαγγελία Σιζοπούλου στον Φιλελεύθερο.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο βρισκόταν ο νέος Διευθυντής Χρίστος Ζαντήρας μετά την χθεσινή έκτακτη μετακίνηση του Λοίζου Σέπου με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

  • Η 18χρονη μαθήτρια Άλα προσήλθε κανονικά στο σχολείο της φορώντας μαντίλα και χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η εκδήλωση διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη από τους συμμαθητές της για στήριξη της μαθήτριας ακυρώθηκε μετά την απόφαση για αλλαγή του Διευθυντή.

Σε πρωινή σύσκεψη στο σχολείο παρακάθησαν ο νέος Διευθυντής, αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ, λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Συνθήματα από αγνώστους στο σχολείο της μαθήτριας. Πηγή: Φιλελεύθερος

Να σημειωθεί ότι έξω από το σχολείο έκανε την εμφάνισή της από νωρίς η Αστυνομία, προκειμένου να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο μεταξύ, σε τοίχους του σχολείου γράφτηκαν συνθήματα εναντίον του προηγούμενου Διευθυντή και του ρατσισμού γενικότερα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν διέπραξε ποινικό αδίκημα ο Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: