Μεμονωμένο επεισόδιο σε αγώνα χάντμπολ, αφορμή για διαμαρτυρία της Τουρκίας [video]

File Photo: Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 31-30 για τη 12 αγωνιστική. Photo via Unsplash.com, @mbobetic




Ένας αγώνας χάντμπολ γυναικών μεταξύ της τουρκικής ομάδας Μουράτπασα και του ΠΑΟΚ έγινε νέα αφορμή για την Τουρκία να προκαλέσει αναστάτωση και να ζητήσει τα… ρέστα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου.

  • Οι εκδηλώσεις μιας μικρής ομάδας Ελλήνων φιλάθλων, οδήγησε το τουρκικό ΥΠΕΞ να υποστηρίξει ότι το επεισόδιο, όπως τις αποκάλεσε, ανέδειξε “το άσχημο πρόσωπο των ακραίων εθνικιστικών και φανατικών κύκλων εναντίον της Τουρκίας” και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα!

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “το επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε στον αγώνα χάντμπολ στις 13 Σεπτεμβρίου μεταξύ Μουράτπασα και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά έδειξε το άσχημο πρόσωπο των ακραίων εθνικιστών και φανατικών κύκλων εναντίον της Τουρκίας στην Ελλάδα”.

  • “Αντίθετα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν πριν από τον αγώνα για να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν αποδεχόμαστε με κανένα τρόπο την παρεμπόδιση ανύψωσης της τουρκικής σημαίας τη στιγμή που υπήρχε η ελληνική σημαία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Kαι προσθέτει: “Καλούμε για άλλη μια φορά τις ελληνικές αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να εμποδιστούν από τις αθλητικές εκδηλώσεις οι οπαδοί της ξενοφοβίας και των βιαιοτήτων”.

ΚΥΠΕ
17/09/2019

Ολοκληρώθηκε ο σκελετός της «Αγιάς Σοφιάς»: Φωτογραφίες στη δημοσιότητα από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: