Ενημέρωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τον αρχηγό της Ε.Φ. για εξελίξεις στη Μεσόγειο

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος, Ηλίας Λεοντάρης, συμμετείχε στο 6ο Συνέδριο Αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 9 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Στρατηγός Λεοντάρης προέβη σε ενημέρωση υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων άλλων χωρών για τις εξελίξεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν οι προκλήσεις για τις Χερσαίες Δυνάμεις και η αντιμετώπισή τους, μέσω του εκσυγχρονισμού και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών. Στη σύνοδο συμμετείχαν συνολικά 30 Αρχηγοί Χερσαίων Δυνάμεων, συνοδευόμενοι από Αξιωματικούς των Επιτελείων τους.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Στρατηγός Λεοντάρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομολόγους του, και να έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τους Αρχηγούς Χερσαίων Δυνάμεων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, καθώς και με τον Διοικητή των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ευρώπης (United States Army Europe – USAREUR) Στρατηγό Christopher Cavoli, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το 7ο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αντικατοχική εκδήλωση για Αμμόχωστο: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: