Ένα ακόμη πλήγμα για το Βrexit του Μπόρις Τζόνσον: παραιτείται ο Πρόεδρος της Βουλής

File Photo: Ο Τζον Μπέρκοου και το περίφημο “order” πρωταγωνιστούν σε dance remix του Μάικλ Σακ. Photo via Twitter




Την παραίτησή του την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί το Brexit, προανήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου δηλώνοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που η Βουλή σήμερα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την απόφαση.

Αν, όπως αναμένεται, ωστόσο, οι βουλευτές καταψηφίσουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος της Βουλής θα υποβάλει την παραίτησή του στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια αμφιλεγόμενη παραίτηση

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων υπήρξε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες σε όλη τη διαδικασία του Brexit μέχρι σήμερα.

Πολλοί πιστεύουν ότι στη διάρκεια της θητείας του έκανε χρήση της ουδετερότητας του αξιώματός του για να κρύψει την προσωπική του απογοήτευση από την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του επιφυλάσσοντας ευμενή αντιμετώπιση  στους βουλευτές που αντιμάχονται το Brexit.

Η απόφαση του Μπέρκοου να παραμείνει Πρόεδρος της Βουλής Fμέχρι την 31η Οκτωβρίου θα προκαλέσει την οργή των υπέρμαχων του Brexit επειδή απλώς εκείνη ακριβώς την ημέρα είναι προγραμματισμένη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ. Αυτοί που ήδη αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον Πρόεδρο φοβούνται ότι πλέον δεν θα έχει κανέναν λόγο να κρύψει τις πραγματικές πολιτικές του πεποιθήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

“Ταφόπλακα” στο άτακτο Brexit η Βασιλική Επικύρωση: Νόμος του κράτους η παράτασή του

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: