Έκκληση Σάντσεθ στους συντηρητικούς για να σχηματίσει κυβέρνηση: Να μην τον καταψηφίσουν

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επιθεωρεί από ελικόπτερο τις ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Αλμερία, Ισπανία, Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, Borja Puig De La Bellacasa, HANDOUT
Έκκληση να του επιτρέψουν να… σχηματίσει κυβέρνηση εξέπεμψε προς τους αντιπάλους του ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, περίπου πέντε μήνες μετά τη διεξαγωγή εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

  • Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos δήλωσε νωρίτερα πως θα προτείνει στον ομόλογό του κεντροδεξιό ηγέτη, τον επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, να απέχουν από κοινού στην ψηφοφορία προκειμένου ο Σάντσεθ να μπορέσει να πάρει την εντολή, υπό ορισμένους όρους.

Ο Σάντσεθ είπε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εμπόδια προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός επειδή τα σχέδιά του συμπίπτουν με αυτό που ζητάει ο Ριβέρα, αν και δεν απάντησε ευθέως στην πρότασή του για μια συμφωνία.

  • Νωρίτερα πηγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε δηλώσει πως ο Σάντσεθ απέρριψε τους όρους που είχε θέσει ο Άλμπερτ Ριβέρα προκειμένου να τον υποστηρίξει στην ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγή στην προσωρινή κυβέρνηση του Σάντσεθ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε και από τα δύο κεντροδεξιά κόμματα να μην τον καταψηφίσουν και πως κανένας από τους όρους του Ριβέρα δεν αναμένεται να τον εμποδίσει να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Παγωνιά για τον Τζόνσον: Αυστηρές συστάσεις από Γιούνκερ για εφαρμόσιμες προτάσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal