Εισήγηση Πάιατ για συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ: Σημαντικό γεγονός αν τελικά γίνει…

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον όμορφο, όπως έγραψε, Λευκό Οίκο από την περιοδεία του στις μεσοδυτικές πολιτείες. Φωτογραφία via Twitter, @realDonaldTrump




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εισηγήθηκε την πραγματοποίηση συνάντησης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση έγινε αποδεκτή κατ’ αρχάς, μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Εάν πραγματοποιηθεί η συνάντηση θα είναι ένα σημαντικό γεγονός, για πολλούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Τραμπ και για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει και αυτός τον Αμερικανό Πρόεδρο. Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την οικονομία και τις επενδύσεις.

Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει τις συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο κ. Τραμπ θα συναντήσει 8 με 10 ηγέτες μόνο. Οι συναντήσεις θα είναι σύντομες, αλλά όλες έχουν μεγάλη σημασία. Διότι στο τέλος-τέλος, αυτούς που επιλέγει ο κ. Τραμπ να συναντήσει, θεωρούνται οι σημαντικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως μετέδωσε το OPEN, εάν δεν αλλάξει κάτι, διότι γράφουν και σβήνουν στο Λευκό Οίκο, αναμένεται ότι η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνουμε ότι το το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε τα εξής:

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, στο περιθώριο της ΓΣ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επομένη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΕΞΑΛΛΛΟΥ: Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο υπουργός Εξωτερικών Μαικ Πομπέο, προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου.

Θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και βεβαίως τον ομόλογό του, τον κ. Νίκο Δένδια.

Ο κ. Πομπέο επιθυμεί να συζητήσει την στρατηγική και στρατιωτική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ στον ΟΗΕ: Έντονη κινητικότητα στις σχέσεις Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: