Έχει δίκιο η Τούνμπεργκ, ο Καναδάς δεν κάνει αρκετά για το κλίμα είπε ο Τριντό

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. EPA, TATYANA ZENKOVICH




Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι «συμφωνεί απόλυτα» με τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία διατύπωσε την εκτίμηση, πριν από μια κινητοποίηση για το κλίμα στο Μόντρεαλ, όπου θα συμμετάσχει κι η ίδια, ότι ο Καναδάς «δεν κάνει αρκετά» για το περιβάλλον.

«Συμφωνώ απόλυτα. Θα κάνουμε περισσότερα» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τριντό, αφού συναντήθηκε με τη νεαρή ηγερία της μάχης εναντίον της πολιτικής αδράνειας μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» υποσχέθηκε ο Τζάστιν Τριντό, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος για τον τόνο» και τον τρόπο «προσέγγισης» που υιοθετεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ «για να πιέσει να κάνουμε περισσότερα, περιλαμβανομένου εμού».

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεσμεύτηκε να φυτέψει δύο δισεκατομμύρια δέντρα σε διάστημα 10 ετών, εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 80 πόλεις στον Καναδά, όμως η διαδήλωση στο Μόντρεαλ αναμένεται να είναι η ογκωδέστερη.

Σχολεία και πανεπιστήμια ακύρωσαν τα μαθήματά τους επιτρέποντας στους μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες:

«Το μήνυμά μου προς όλους τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το ίδιο: Απλά ακούστε μας και αναλάβετε δράση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαδηλώσεις με το σύνθημα “Πώς τολμάτε;” ενέπνευσε η ομιλία της Τούνμπεργκ στον ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: