Δυσοίωνες προοπτικές για την ισπανική Santander λόγω Brexit: Απομείωση 1,5 δις ευρώ

File Photo: Η απομείωση αντικατοπτρίζει την αύξηση της aνταγωνιστικής πίεσης στη χώρα και τον αντίκτυπο που έχει η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σε σχέση με τo Brexit, αναφέρει η Santander. Φωτογραφία. ΚΥΠΕ




Πρόβλεψη για απομείωση, αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συνδέεται με τη μονάδα της στην Βρετανία, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit και των αλλαγών στους τραπεζικούς κανονισμούς, ανακοίνωσε ο ισπανικός τραπεζικός κολοσσός Santander.

Η απομείωση «οφείλεται κυρίως» στις “διάφορες αρνητικές επιπτώσεις” των αλλαγών στους τραπεζικούς κανονισμούς στη Βρετανία, οι οποίες απαιτούν τον διαχωρισμό της λιανικής τραπεζικής από τις επενδυτικές δραστηριότητες, αναφέρει η μεγαλύτερη τράπεζα στην ευρωζώνη με βάση την κεφαλαιοποίηση.

“Η απομείωση αντικατοπτρίζει επίσης την αύξηση της ανταγωνιστικής πίεσης στη χώρα και τον αντίκτυπο που έχει η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σε σχέση με τo Brexit, στην οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Santander.

Η ισπανική τράπεζα αναφέρει ότι η απομείωση, μια λογιστική αρχή που περιγράφει μια μόνιμη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων μια εταιρείας, θα καταγραφεί στο τρίτο τρίμηνο και δεν θα έχει “κανένα αντίκτυπο” στους “μεσοπρόθεσμους στόχους” της τράπεζας.

Η Βρετανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά της Santander μετά την Ισπανία και τη Βραζιλία. Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε τον Ιούλιο καθαρό κέρδος για το δεύτερο τρίμηνο, ύψους 1,39 δισ. ευρώ, το οποίο είναι κατά 18% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης στην Ισπανία και τη Βρετανία.

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: