Δύο στρατόπεδα στη Βρετανία: Η κρίσιμη ψηφοφορία του Brexit “βγαίνει” στο δρόμο [gallery]

File Photo: Υποστηρικτές της παραμονής στην Ε.Ε. διαδηλώνουν έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων, Λονδίνο, Βρετανία. EPA, NEIL HALL




Τη στιγμή που εντός της βρετανικής Βουλής των Αντιπροσώπων δίνεται η μάχη για το νόμο που θα καταργήσει την πιθανότητα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, στους δρόμους έξω από το Κοινοβούλιο δίνεται μία αντίστοιχη μεταξύ των οπαδών της αποχώρησης αλλά και της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, έξω από το Κοινοβούλιο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και στην πολιτική ατζέντα του, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα “No deal, no problem” (σ.σ.: καμία συμφωνία, κανένα πρόβλημα).

Διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ένα ομοίωμα ανθρώπου, το οποίο περίπου απεικόνιζε τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον, στ σώμα του οποίου αναγραφόταν το σύνθημα “Σταματήστε να καταστρέφετε τη χώρα μας”.

Στα συνθήματα περιλαμβάνοντα επίσης “Σταματήστε το πραξικόπημα”, “Ψέματα, ψέματα, ψέματα” και “Εμείς ψηφίσαμε αποχώρηση”.

Το πρώτο “χαστούκι” στον Τζόνσον: To “ναι” της Βουλής στο νόμο για την αναβολή του Brexit [live]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: