Δύο Κύπριοι βραβεύονται φέτος με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου–Βεργίνας

Πρόκειται για τον φιλόλογο-λογοτέχνη, Λεωνίδα Γαλάζη και την πρώην ευρωβουλευτή, Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου. ΚΥΠΕ




Δύο Κύπριοι βραβεύονται φέτος με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Βεργίνας και το μετάλλιο και έπαινο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την προφορά του στα γράμματα και στον Πολιτισμό της Κύπρου.

Πρόκειται για τον φιλόλογο-λογοτέχνη, Λεωνίδα Γαλάζη και την πρώην ευρωβουλευτή, Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή, με το χρυσό μετάλλιο Μ. Αλεξάνδρου τιμώνται επίσης ακόμα εννέα άτομα, με το συνολικό αριθμό των τιμημένων για φέτος να φτάνει τους 11.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, στην παρουσία του Προέδρου του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, Ιωάννη Μαρωνίτη.

Ο θεσμός του χρυσού μεταλλίου Μ. Αλεξάνδρου

Με τη διάκριση αυτή τιμώνται άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό και έχουν κοινωνική προσφορά, στον ελληνικό χώρο, στην Κύπρο, καθώς και σε άλλες χώρες, όπως επίσης και οργανισμοί στους τομείς της Πολιτικής, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, για την κοινωνική προσφορά τους και για τις αξιόλογες επιτεύξεις τους.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1985, με σκοπό την αναγνώριση και ηθική στήριξη ανθρώπων και οργανισμών οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Έκτοτε έχουν τιμηθεί με τη διάκριση αυτή επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αθλητές, ερευνητές, οργανώσεις, οργανισμοί, σύλλογοι, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικολογικές και άλλες ομάδες.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/09/2019

Πίντσερ: Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: