Δολοφονία-σοκ 11χρονης που απήχθη στη Ρουμανία: Νεκρός βρέθηκε ο Ολλανδός ύποπτος

File Photo: Σοκ από τη δολοφονία της 11χρονης Αντριάνα στη Ρουμανία, τη στιγμή που ο Ολλανδός ύποπτος βρέθηκε νεκρός. Φωτογραφία: Pixabay.com




Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ρουμανίας η απαγωγή και δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού με τις αρχές να θεωρούν ύποπτο έναν Ολλανδό, ο οποίος είχε διαφύγει στη χώρα του και τελικά, όπως έγινε γνωστό, παρασύρθηκε σήμερα από ένα φορτηγό στην Ολλανδία και σκοτώθηκε.

«Ο σύνδεσμός μας στο Άμστερνταμ μας ενημέρωσε ότι ο ύποπτος στη δολοφονία της Αντριάνα Μιχαέλα Φιεράρου έπεσε (με το όχημά του) πάνω σε ένα φορτηγό. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε εάν αυτοκτόνησε ή πρόκειται για δυστύχημα» δήλωσε ο αρχηγός της ρουμανικής αστυνομίας Λιβίου Βασιλέσκου, σε ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

  • Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε χθες σε ένα χωράφι στα βόρεια προάστια του Βουκουρεστίου. Το παιδί είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή στην ίδια περιοχή, ενώ επέστρεφε από το σχολείο του στο χωριό Γκούρα Σούτιι.

Κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας κατέγραψαν την 11χρονη στην μπροστινή θέση ενός αυτοκινήτου και η ανάλυση των εικόνων βοήθησε την αστυνομία να ταυτοποιήσει τον Ολλανδό ύποπτο.

Ο Βασιλέσκου σημείωσε πως η αστυνομία εξέτασε έναν «τεράστιο όγκο υλικού» από τις κάμερες στους δρόμους, προτού καταλήξει στον ύποπτο.

  • Νωρίτερα σήμερα, Ρουμάνοι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι ο Ολλανδός κατηγορείτο για δολοφονία, απαγωγή και σεξουαλική επίθεση. Ο δολοφόνος είχε πνίξει το κορίτσι με ένα κομμάτι ύφασμα.

Την αστυνομία ειδοποίησε ο αδελφός της 11χρονης όταν εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι της από το σχολείο. Με τη συνδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, η αστυνομία βρήκε το πτώμα της έπειτα από 48 ώρες σε ένα χωράφι, καλυμμένο με μια πλαστική σακούλα.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ένα όχημα με κάτι ροζ στο εσωτερικό του, «πιθανόν το παντελόνι του κοριτσιού», εξήγησαν οι εισαγγελείς.

  • «Σε κάθε περίπτωση, η ποινική έρευνα συνεχίζεται» υπογράμμισε ο αρχηγός της αστυνομίας. «Πρέπει να βρούμε γιατί ο Ολλανδός επέλεξε αυτό το χωριό ως προορισμό για να διαπράξει αυτήν την ενέργεια στη Ρουμανία».

Οι αστυνομικοί ανέφεραν σε ρουμανικά ΜΜΕ ότι κατάφεραν να βρουν τον ύποπτο στο τηλέφωνο το Σάββατο το βράδυ, όμως εκείνος είχε ήδη φύγει από τη χώρα και βρισκόταν στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους ίδιους.

  • «Παραδέχθηκε πως είχε επισκεφθεί την περιοχή ως τουρίστας» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Digi24, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος είναι γνωστός στις ολλανδικές αρχές για «σεξουαλικές επιθέσεις και βιαιοπραγίες».

Η υπόθεση εκτυλίσσεται δύο μήνες μετά τη δολοφονία δύο εφήβων από έναν 65χρονο άνδρα. Η τραγωδία προκάλεσε σοκ στη Ρουμανία και αποκάλυψε τα λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Είχαν διασωθεί στην Μεσόγειο: Η Ιταλία επέτρεψε την αποβίβαση 182 μεταναστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: