Δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Πικάσο στη νέα κολεξιόν του Moschino [photos]

Μοντέλο στην επίδειξη μόδας. Photo via Facebook, @Moschino




Από τον πρώιμο Πικάσο, τον Πικάσο του κυβισμού, τον Πικάσο του κολάζ -ήταν άλλωστε και ο «πατέρας» αυτής της τέχνης-, εμπνεύστηκε ο Τζέρεμι Σκοτ για την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 του ιταλικού οίκου μόδας Moschino, η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Μιλάνο. Πηγή έμπνευσης ήταν και οι διάφορες μούσες του διάσημου καλλιτέχνη, εξ ου και το show συνοδευόταν από τη φράση: «Οι μούσες εμπνέουν τους καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνες εμπνέουν τον κόσμο».

Παρ’ όλα αυτά, η κολεξιόν πόρρω απείχε από το να είναι μινιμαλιστική. Και αυτό δεν εξέπληξε κανέναν. Ο Σκοτ έστειλε στην πασαρέλα μια ποικιλία κρεασιόν που όλες τους είχαν ρίζες στα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής -και όχι μόνον- του Καταλανού. Μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Μπέλα Χαντίντ και Κάια Μπέργκερ, φόρεσαν το «Κορίτσι μπροστά στον καθρέφτη» και το «Αρλεκίνος» αντιστοίχως, ενώ άλλα ήταν ντυμένα κιθάρες.

Αν και κάποια από τα σχέδια ήταν περισσότερο δουλεμένα όσον αφορά την αναπαράσταση έργων του Πικάσο, άλλα μοντέλα ήταν «μεταμορφωμένα» σε πίνακες. Ένα από αυτά ήταν στολισμένο με χρυσή κορνίζα. Ένα άλλο εμφανίστηκε με το κεφάλι της να προεξέχει από το πάνω μέρος ενός ασπρόμαυρου γυμνού ζωγραφισμένου σε ύφος κυβισμού -άλλωστε ποιος δεν θέλει να είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης. Ένα επιπλέον κλείσιμο του ματιού στην ισπανική κληρονομιά του Πικάσο ήρθε με τη μορφή μουσικής από την Καταλανή τραγουδίστρια Rosalía.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βασίλης Τσεκούρας

Στην Τζούλι Άντριους το τιμητικό βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: