Δηλώσεις ισχύος Τραμπ: Σε ένα λεπτό μπορώ να πλήξω 15 στόχους στο Ιράν, αλλά δε θέλω, είπε

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. EPA, SHAWN THEW
Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα φέρουν αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας ότι προτιμά αυτή τη στρατηγική παρά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

  • “Νομίζω ότι οι κυρώσεις δουλεύουν. Η στρατιωτική (επιλογή) θα δούλευε επίσης. Αυτό είναι ένα πολύ σκληρό είδος νίκης”, είπε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι “καλό πράγμα” και ότι δείχνει “δύναμη” και όχι αδυναμία.

  • “Προσευχόμαστε στον Θεό” οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, όμως το οπλοστάσιο έχει αναβαθμιστεί και είναι έτοιμο.

“Δεν υπήρξε ποτέ άλλη χώρα πιο προετοιμασμένη” από τις ΗΠΑ για να εξαπολύσει στρατιωτικά πλήγματα”, συνέχισε. “Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση για μένα (…) να πλήξω 15 σημαντικούς στόχους στο Ιράν (…) θα έπαιρνε μόλις ένα λεπτό” και “θα ήταν μια πολύ κακή ημέρα για το Ιράν”, εξήγησε. “Αλλά δεν είναι αυτό που προτιμώ, αν είναι εφικτό”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, DPA, Reuters

“Χαλαρός” ο Τραμπ ή το παριστάνει; Δε θεωρεί αναγκαία τη συμφωνία με Κίνα προ εκλογών 2020

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal